11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDilgoci, obligat sa returneze bunuri de peste zece miliarde de lei

Dilgoci, obligat sa returneze bunuri de peste zece miliarde de lei

• Instanta l-a obligat pe Dilgoci si la plata unor daune de 50 de milioane de lei pe zi • Pina in prezent, patronul SC Tufon are de achitat peste un miliard de lei

Constantin Dilgoci are probleme din ce in ce mai mari cu justitia. Tribunalul Bucuresti, sectia comerciala, l-a obligat pe patronul SC Tufon sa returneze societatii Zimercam Trading SA din Bucuresti mai multe bunuri pe care le-a cumparat si pe care ulterior „a uitat“ sa le mai plateasca, prejudiciind firma cu pricina cu peste zece miliarde de lei. Pe linga aceasta, Tribunalul Bucuresti l-a obligat pe Dilgoci sa plateasca societatii Zimercam penalitati de 50 de milioane de lei pe zi incepind cu 11 ianuarie 2005, pina la restituirea integrala a bunurilor respective. Ambele decizii au ramas definitive si irevocabile, deoarece Dilgoci nu a facut contestatie, acesta neprezentindu-se nici la proces pentru a se apara. Cum patronul Tufon nu a restituit pina in prezent nici unul dintre bunurile aflate in litigiu, Zimercam trebuie sa primeasca de la acesta peste un miliard de lei, iar suma creste in fiecare zi.


Sentinta tribunalului a ramas definitiva


Dupa mai multe sesizari trimise pe adresa organelor de cercetare si a institutiilor statului, societatea din Bucuresti s-a adresat tribunalului prin cererea 864 din 2004, in care lichidatorul SC Zimercam Trading, Ion Constantin, a chemat in judecata SC CD Group Industries SA Craiova, detinuta de Dilgoci si acolitii sai si transformata ulterior in Miva Invest SRL. Lichidatorul dorea ca firma din Craiova sa restituie in natura toate bunurile preluate de la Zimercam in baza unui contract semnat in 2002 si sa plateasca daune interese in valoare de 50 de milioane de lei pe zi, calculate de la data incheierii contractului si pina la restituirea integrala a bunurilor din respectivul contract. Dupa ce firma din Bucuresti a intrat in faliment in 2003, lichidatorul a constatat ca bunurile societatii debitoare au fost vindute catre CD Group Industries in februarie 2002, pentru suma de 10,7 miliarde de lei. Dupa ce a intrat in posesia bunurilor, Dilgoci a platit doar un miliard de lei, dupa care orice plata a fost sistata. „Intrucit cumparatoarea nu a achitat suma…, s-a dispus rezolutiunea acestui contract, dar pirita n-a restituit bunurile, desi a fost notificata in acest sens“, se precizeaza in sentinta Tribunalului Bucuresti. Pentru ca Zimercam este in stare de faliment, iar bunurile urmeaza sa fie vindute pentru a acoperi datoriile acesteia, tribunalul considera ca intirzierea restituirii bunurilor creeaza prezumtia producerii unei pagube prin nefolosirea lor.


Cei doi „prieteni“ se vor intilni saptamina viitoare la Craiova


Directoarea Zimercam Trading, Maria Murariu, a declarat ca saptamina viitoare va veni la Craiova cu executorul judecatoresc, pentru a pune sechestru pe bunurile care i se cuvin. „Vom merge la Asociatia Agricola Perisor, la Moara Portaresti si la Brutaria Racheta din cartierul Craiovita Noua, adica bunurile pentru care s-a incheiat contractul. Cind ajungem, vrem sa punem sechestru si sa asiguram paza lor“, a declarat pentru GdS, Maria Murariu. Conform spuselor sale, cele trei obiective aflate in discutie au fost evaluate la peste 15 miliarde de lei.


Contactat telefonic, Constantin Dilgoci a declarat ca exista si alte procese pe rol in legatura cu acest aspect.„Ii voi da utilajele cind imi va restitui banii pe care i-am dat“, a precizat Dilgoci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS