11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSeful Biroului Pasapoarte din Mehedinti, retinut de procurorii anticoruptie pentru luare de mita

Seful Biroului Pasapoarte din Mehedinti, retinut de procurorii anticoruptie pentru luare de mita

Seful Biroului Pasapoarte din judetul Mehedinti a fost retinut luni seara de procurorii PNA Craiova pentru luare de mita. Silviu Plescan a fost retinut pentru luare de mita, in baza unui denunt, el pretinzind si primind suma de 100 de euro pentru eliberarea unui pasaport retinut din cauza aplicarii unei interdictii de a iesi din tara. Potrivit PNA, in prezent Plescan este cercetat in libertate pentru luare de mita. Potrivit aceleiasi surse, nu este importanta suma pe care a pretins-o si primit-o, ci functia pe care o detinea in cadrul institutiei.


Silviu Plescan a fost retinut in urma unui flagrant organizat de procurorii Parchetului National Anticoruptie din Craiova. Suma pe care a primit-o ca mita seful Biroului Pasapoarte din cadrul Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti este de 100 de euro. Potrivit unor date neoficiale, Silviu Plescan se afla de mai mult timp in vizorul PNA. Reprezentantii SEIP Mehedinti au refuzat sa faca declaratii, singurul care a comentat retinerea politistului fiind subprefectul judetului, Dan Constantin Saceanu. Potrivit acestuia, actiunea este un avertisment pentru toti functionarii publici din Mehedinti, pentru a termina cu luarea de mita. „Campania de curatare morala a inceput si in Mehedinti. Este regretabil ca un ofiter de politie a comis o asemenea fapta, dar consider ca toti cei care gresesc trebuie sa plateasca. Din informatiile pe care le am eu, am inteles ca suma primita este de 100 de euro. Desi suma este mica, eu cred ca importanta nu este marimea sumei, ci faptul ca s-a primit mita. Si acest lucru trebuie sa-l inteleaga toti functionarii publici din judetul Mehedinti, indiferent unde se afla pe scara ierarhica. Acest lucru trebuie sa se termine“, a declarat subprefectul Dan Saceanu.


Potrivit legii, Serviciul Pasapoarte, alaturi de alte structuri, a trecut la Prefectura Mehedinti si nu mai apartine Inspectoratului de Politie. Saceanu a declarat insa ca politistii, deveniti functionari publici, nu au fost preluati efectiv de catre prefectura.


Conducerea Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti a refuzat ieri sa faca declaratii cu privire la retinerea lui Plescan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS