17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPantera si-a batut copiii cu coada unui topor, apoi i-a aruncat in strada

Pantera si-a batut copiii cu coada unui topor, apoi i-a aruncat in strada

Un barbat din Malu Mare si-a snopit in bataie cele patru fetite si le-a gonit in toiul noptii de acasa, pe motiv ca nu i-au pregatit mincare calda. Copiii au fost gasiti a doua zi ascunsi intr-un sant de pe marginea drumului, zgribuliti si in stare de soc dupa bataia incasata de la tatal lor. Agresorul a fugit de acasa, iar copiii sint in prezent intr-un centru de plasament. Instanta de judecata urmeaza sa stabileasca daca minorii vor fi dati spre adoptie.


Nicolae Dinca, de 34 de ani, poreclit Pantera, era cunoscut in Malu Mare ca un rudar cu un caracter violent, cu care rareori te puteai intelege. Daca mai era si baut, atunci i se punea pata pe toti din jur. Mai la indemina ii erau insa concubina si partenera sa de pahar, Liliana Dobre, dar si cei cinci copii ai acestora, cu virste cuprinse intre sase si 12 ani, carora le administra periodic cite o bataie zdravana.


Cu ibovnica in spital, si-a luat copiii la bataie


Pe 20 decembrie, Nicolae Dinca s-a suparat atit de rau pe concubina sa incit a batut-o cu un par pina cind i-a rupt un picior si a umplut-o de vinatai. Liliana Dobre este de atunci internata in Spitalul de Urgenta Craiova.


Ramas fara sac de box, Dinca si-a revarsat intreaga „dragoste“ pe cei cinci copii ramasi acasa in grija lui: Ileana Mirabela, de sase ani, Florin, de sapte ani, Ileana, de zece ani, si gemenele Florina Cristina si Alina Irina, de 12 ani.


In timpul zilei, copiii erau feriti de izbucnirile violente ale tatalui lor, care statea mult timp plecat ca sa munceasca prin sat pentru a face rost de bautura. Seara insa, cind venea acasa, de obicei beat, isi lua copiii la bataie.


Luni seara, insa, Dinca a venit acasa la fel de beat, dar mai furios ca niciodata. Vazind ca nu are mincare gatita, barbatul s-a suparat pe fete ca nu au pregatit mincare si a inceput sa le bata cu o coada de topor, apoi le-a gonit de acasa.


In plina iarna, copiii au dormit sub cerul liber


Cele patru copile gonite de acasa de tatal lor au dormit in acea noapte afara, in frig. Ele au fost zarite marti dimineata pe ulitele satului de consateni care au anuntat politia.


Fetita de sase ani si una din gemene au fost gasite de oamenii legii pe o strada, iar celelalte doua surori, ascunse intr-un sant de pe marginea drumului, zgribulite de frig si pline de vinatai. Politistii le-au cazat pentru moment pe cele patru fete la primarie, apoi i-au facut o vizita lui Nicolae Dinca. L-au gasit acasa impreuna cu baietelul de sapte ani, pe care politistii l-au urcat in masina si l-au dus alaturi de surorile sale. Dinca a refuzat insa sa ii insoteasca pe politist, dar a promis ca va veni si el mai tirziu la primarie.


Dupa mai bine de o ora, barbatul s-a dus la primarie ca sa-si „revendice“ copiii. Dar nu asa oricum, ci inarmat cu o bita, un cutit si un topor, pe care le tinea ascunse intr-o ranita. La vederea politistilor, Dinca a abandonat ranita si a fugit. Politistii l-au urmarit o vreme, insa barbatul a reusit sa se faca nevazut in padurea de la marginea satului. Printre uneltele din ranita abandonata de tatal lor, copiii lui Nicolae Dinca au recunoscut bita cu care fusesera batuti.


Parintii risca sa fie decazuti din drepturi


Desi nu era prima oara cind Dinca isi batea copiii, autoritatile locale au anuntat abia acum Directia de Asistenta si Protectie a Copilului (DAPC) Dolj. Copiii au fost preluati in regim de urgenta si internati intr-un centru de plasament din Craiova. Asistentii sociali s-au ingrozit cind au vazut in ce hal aratau.


„Erau terorizati de atita bataie. In momentul in care incerca cineva sa se apropie de ei, se uitau speriati si se fereau instinctiv. Erau murdari, plini de paduchi, zdrentuiti, miroseau cumplit. Fetita de zece ani fusese atit de rau lovita la mina dreapta incit avea frisoane din cauza durerilor“, a declarat dr. Rodica Stamin, din cadrul Centrului de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat Dolj.


Reprezentantii DAPC Dolj sustin ca minorii maltratati de tatal lor vor fi gazduiti pentru cel putin 15 zile intr-un centru de plasament timp in care, pe baza probelor administrate, justitia urmeaza sa stabileasca daca parintii vor fi decazuti din drepturi. „Dupa toate cele intimplate, este posibil ca minorii sa fie dati in plasament. Am vazut si locuinta in care stateau cu parintii si arata mai degraba ca un grajd decit o casa de oameni. In mod sigur, copiii nu mai au ce sa caute acolo“, a mai spus dr. Stamin.


Pina la solutionarea cazului minorilor, Ileana Dobre, fetita de zece ani, a fost trimisa pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Craiova. Asistentii sociali au constatat ca Florin Dobre, baietelul de sapte ani, nu avea certificat de nastere. Baiatul a fost dus miercuri la Oficiul Starii Civile, pentru eliberarea documentelor de identitate necesare.


Nicolae Dinca este cautat in continuare de politie. Daca va fi prins, el poate fi acuzat de rele tratamente aplicate minorilor, fapta pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS