16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Va promit o prefectura foarte dinamica, dar nu zgomotoasa“

„Va promit o prefectura foarte dinamica, dar nu zgomotoasa“

Noul prefect de Mehedinti, Madaras Lazar, a depus duminica juramintul in fata ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, Gheorghe Dobre, a autoritatilor locale, dar si a sefilor institutiilor descentralizate din judet.


Guvernul României a hotarit pe 13 ianuarie numirea lui Madaras in functia de prefect al judetului Mehedinti. In discursul sau, actualul prefect a afirmat ca „Guvernul României doreste ca administratia publica locala sa fie moderna, europeana“. In schimb, in ceea ce-l priveste, Madaras a marturisit: „Pot sa va promit o prefectura foarte dinamica, dar nu zgomotoasa“.


Momente deosebite, mai picante, au fost cele legate de locuinta acestuia. In cadrul conferintei de presa care a urmat depunerii juramintului, Madaras Lazar a fost intrebat daca si-a ales locul de cazare. Raspunsul acestuia a fost ca nu are pe nimeni in judet si ca in acest moment „simt sentimentul unui turist“. „Am inteles ca nu prea sint conditii“. Pina cind i se va gasi o locuinta de serviciu, noul prefect va locui, cel putin o saptamina, la Casa de oaspeti de la Gura Vaii.


Madaras Lazar vorbeste perfect limba româna, dar a mentionat ca va incerca sa invete si „olteneasca“ intr-un an.


Componenta cabinetului are, deocamdata, aceeasi structura. Potrivit lui Madaras, „deocamdata, nu facem nici o schimbare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS