12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Despre mine ce sa va spun, ca ma cunoasteti ca pe calul breaz!“

„Despre mine ce sa va spun, ca ma cunoasteti ca pe calul breaz!“

• Dan Ilie Morega a jurat ieri sa respecte legile tarii si sa isi faca datoria fata de gorjeni • Controversatul politician penelist, om de vaza in fostele structuri comuniste, a declarat ca distinctia de „Erou al muncii socialiste“ nu a primit-o personal, ci in numele Cooperatiei, unde a fost sef: „Daca eram in capitalism, primeam si distinctia de «Erou al muncii capitaliste»“ • Satenii din Pades se inchina in biserica unde este pictat subprefectul Morega


„Sfintul“ Dan Ilie Morega a fost „uns“ ieri subprefect de Gorj. Ceremonia in care Dan Ilie Morega a depus juramintul de credinta a avut loc la Sala Maura a Prefecturii Gorj, unde au fost prezenti sefii principalelor institutii din judet, precum si directorii principalelor servicii si compartimente din prefectura. Intr-o atmosfera ce aducea mai mult a inmormintare, cu chipuri crispate de angajati care abia asteptau sa revina la locul de munca, au luat cuvintul prefectul Stefan Popescu-Bejat si presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, care l-au felicitat pe Dan Morega pentru functia primita. In cuvintul rostit inainte sa depuna juramintul de credinta, Dan Ilie Morega le-a reamintit celor prezenti principalele sale obiective si a incercat sa se autocaracterizeze: „Trebuie sa aplicam legalitatea! Trebuie pus piciorul in prag si cei care au furat sa fie trasi la raspundere. Organele statului sa nu mai tina dosarele, sa creasca praful de un metru pe ele. S-a furat virtos din Compania Nationala a Lignitului Oltenia si din termocentrale. Noi nu avem o economie variata, noi sintem un judet monoindustrial. Daca nu punem nimic in loc, riscam sa raminem fara economie. Sa aplicam legea! Despre mine ce sa va spun, ca ma cunoasteti ca pe calul breaz!“.


Subprefectul nu este usa de biserica, ci pictura


Noul subprefect le-a transmis colegilor sai din principalele institutii ale judetului ca este un om de echipa si le-a adus reprosuri ziaristilor care l-au facut „Erou al muncii socialiste“. „Spre satisfactia sau insatisfactia unora din presa, nu eu am fost «Erou al muncii socialiste», ci institutia pe care am condus-o a primit aceasta distinctie! Daca eram in capitalism, primeam si distinctia de «Erou al muncii capitaliste». Va incredintez pe dumneavoastra ca va fi o colaborare totala. Vom cauta sa muncim zi si noapte, atit cit ne tin puterile“, a promis Morega. In ceea ce priveste Biserica de la Pades, in care este pictat, actualul subprefect a precizat: „Sint pictat in biserica pentru ca sint ctitor. Cred ca am dat o valoare si un nume acestei biserici. Trebuie sa fim credinciosi…“. Satenii din localitatea Pades vor merge de acum inainte la slujbe si se vor inchina in biserica unde este pictat subprefectul de Gorj. Dar oamenii din comunele din Gorj inca isi mai aduc aminte de vremurile in care Dan Morega era sef la Cooperatie si nu puteau sa ia gaz sau alte produse de la magazinul satesc, celebra Cooperativa, pina nu isi plateau „achizitiile“ cu oua, puf, gaini, precum si alte „dari“ percepute de Cooperatie. In acest fel, rezultatele obtinute de institutia condusa de Morega inainte de 1989 au putut sa fie recompensate de conducerea de partid si de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS