17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAncheta in cazul bolnavului „plimbat“ doua ore prin Spitalul de Urgenta Craiova

Ancheta in cazul bolnavului „plimbat“ doua ore prin Spitalul de Urgenta Craiova

Medicii si cadrele medicale medii din camera de garda a Spitalului de Urgenta Craiova, care au refuzat joi dupa-amiaza sa acorde asistenta medicala unui bolnav adus cu salvarea de la Rimnicu Vilcea, pasindu-l de la un cabinet la altul, va trebui sa dea socoteala. Cel putin asa a promis conducerea unitatii sanitare, care a solicitat ieri note explicative cadrelor medicale implicate.

Totodata, a fost demarata o ancheta, in colaborare cu Colegiul Medicilor Dolj, in vederea stabilirii masurilor corespunzatoare. „Luni se va tine o sedinta, in cadrul comisiei de disciplina, urmind ca masurile sa fie anuntate marti“, a precizat dr. Florin Croitoru, purtatorul de cuvint al Spitalului de Urgenta Craiova.

Joi dupa amiaza, Gheorghe Vacaru, de 68 de ani, din comuna vilceana Bujoreni, diagnosticat cu degeraturi de gradele III-IV, cangrena incipienta la piciorul sting, pe fondul unui diabet neingrijit, a fost luat cu o ambulanta de la Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea si adus la Craiova, pentru a fi tratat la Spitalul de Urgenta. Pacientul a fost tratat insa cu indiferenta de medicii craioveni, care au refuzat sa-l consulte, pasindu-l de la un cabinet la altul. Dupa mai bine de doua ore de plimbari fara rost prin spital cu bolnavul in carucior, angajatii serviciului de Ambulanta Vilcea au fost nevoiti sa se lase pagubasi si sa duca bolnavul inapoi la Spitalul din Rimnicu Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU