22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn pacient din Vilcea, batjocura medicilor din Spitalul de Urgenta Craiova

Un pacient din Vilcea, batjocura medicilor din Spitalul de Urgenta Craiova

Un bolnav din Vilcea a fost plimbat mai bine de doua ore prin Spitalul de Urgenta Craiova si pasat de la o sectie la alta fara sa fie internat, pentru a fi trimis inapoi cu ambulanta cu care venise la Craiova.

Gheorghe Vacaru, de 68 de ani, din comuna vilceana Bujoreni, a fost internat in Spitalul Judetean din Rimnicu Vilcea pina ieri dupa-amiaza cind medicii au considerat ca boala de care sufera – degeraturi de gradul III – IV survenite pe fondul unui diabet neingrijit – necesita tratamentul competent al cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenta Craiova. Drept care, bolnavul a fost suit intr-o salvare a Serviciului de Ambulanta Vilcea si trimis la Craiova. Numai ca planul medicilor vilceni nu s-a dovedit foarte inspirat, cadrele medicale doljene reusind sa-si dovedeasca nu doar nepriceperea, ci si indiferenta fata de soarta bolnavului, care a fost plimbat mai bine de doua ore prin spital pina sa fie consultat.

Plasticianul tragea chiulul

O data ajuns la Spitalul de Urgenta, in loc sa fie preluat imediat de brancardieri si dus in cabinetul de chirurgie din Urgenta pentru a fi consultat, bolnavul a fost lasat sa astepte afara la usa institutiei, in ambulanta care il adusese – o Dacie Break destul de incomoda pentru un batrin care nu se putea tine pe picioare din cauza bolii. „De la 14.25 si pina la 14.45 am asteptat cu bolnavul in masina ca sa i se aduca un carucior din spital. Apoi a inceput calvarul“, sustine Angela Zamfir, asistenta medicala de pe Salvarea care l-a transportat pe batrin la Craiova.

Cind in cele din urma i-a fost pus la dispozitie un carucior, bolnavul a fost plimbat din cabinet in cabinet fara sa fie consultat.

Mai intii, a fost dus in cabinetul de chirurgie din Urgenta, unde era de garda dr. Florin Cioara. Bolnavul trebuia dus la chirurgie plastica, numai ca spitalul nu are chirurg plastician de garda, asa ca doctorul Cioara l-a trimis pe bolnav in policlinica pentru a fi consultat de medicul chirurg de la Cabinetul 16. Chirurgul, dr. Daniel Ghitu, l-a pasat insa imediat la Chirurgie Plastica, sustinind ca nu e de competenta sa. „De vreo doua ori a venit asistenta de la Salvare la mine sa imi spuna de bolnav, dar i-am spus ca pacientul nu a fost trimis la mine, ci la Chirurgie Plastica“, se scuza dr. Ghitu.

Cu bolnavul in carut, asistenta de la Salvare a incercat si la cabinetul de Chirurgie plastica din policlinica. Cabinetul 32 era insa inchis, desi programul de lucru afisat pe usa arata altceva. Joi, intre orele 14.00 si 20.00, ar fi trebuit sa fie de serviciu dr. Anghel Rumi.

„Ne-au trimis de colo-colo ca pe ultimii timpiti“

Cu nervii pusi la grele incercari din cauza proastei organizari din spitalul craiovean, asistenta Angela Zamfir a incercat sa ajunga apoi cu bolnavul in Clinica de chirurgie generala, sperind ca, macar acolo va binevoi vreun medic sa-i spuna ce era de facut cu bolnavul. Nu a reusit sa duca bolnavul cu liftul pina in Clinica decit dupa ce s-a certat serios cu liftiera, care nu vroia sa transporte bolnavul.

Problemele nu s-au sfirsit in acel moment. Gheorghe Vacaru a fost trimis inapoi in Urgenta, pe motiv ca nu necesita internare. „De ce nu ne-a spus si noua nimeni ce trebuie sa facem? Ne-au trimis de colo-colo ca pe ultimii timpiti si nimeni nu voia sa se uite la bolnav. Cine a mai vazut asa ceva intr-un spital?“, a spus Maria Iordache, fiica bolnavului.

Problema nu s-a rezolvat nici dupa ce au sosit ziaristii. In jurul orei 16.30, bolnavul a fost urcat inapoi in ambulanta care il adusese la Craiova si transportat la Spitalul Judetean din Rimnicu Vilcea.

Dr. Florin Cioara, medicul de garda, sustine ca a consultat bolnavul in momentul in care acesta s-a prezentat in Urgenta, fara sa-l lase sa astepte la usa, la 15.50, ora mentionata si in registrul de consultatii. Numai ca ziaristii aflasera cu mai bine de un sfert de ora inainte de cazul bolnavului care fusese plimbat prin spital fara sa fie consultat, deci nu aveau cum sa fie adevarate argumentele medicului.

Reprezentantii Spitalului de Urgenta Craiova au precizat ca va fi efectuata o ancheta si se vor lua masuri impotriva cadrelor medicale, daca se vor dovedi intemeiate acuzatiile. „Conducerea spitalului a fost informata despre acest caz, va analiza situatia si va lua masuri impotriva cadrelor medicale care nu au procedat cum trebuie“, a declarat Andrei Pana, directorul de ingrijiri al Spitalului de Urgenta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS