25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de craioveni au mintit la completarea declaratiilor pentru subventia de caldura

Sute de craioveni au mintit la completarea declaratiilor pentru subventia de caldura

Reprezentantii DDFSS Dolj – hotariti sa aplice amenzi

Reprezentantii Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala(DDFSS) Dolj au inceput o serie de controale si verificari asupra corectitudinii declaratiilor de venit trimise de craioveni pentru solicitarea subventiilor pentru caldura. Numarul celor care au solicitat ajutor de incalzire a depasit anul trecut 38.000 de cereri, situind judetul Dolj pe locul sase in tara privind numarul cetatenilor cu venituri scazute.

Vecinii se reclama reciproc

Neregulile din cererile depuse de caioveni sint depistate de angajatii DDFSS Dolj chiar prin intermediul programului instalat la sediul institutiei, nefiind nevoie sa se mai deplaseze. Alte sesizari vin chiar din partea vecinilor de apartament ai solicitantilor de subventii, pina in prezent la sediul directiei sosind aproximativ 20 de reclamatii. „Am inceput din decembrie verificarile declaratiilor, insa de citeva zile am reluat controalele. Azi (ieri – n.r.) avem deja o echipa de reprezentanti pe teren care sa verifice o serie de declaratii. Am primit insa si sesizari din partea oamenilor care isi reclama vecinii despre falsul in cele declarate. Noi sintem obligati sa verificam toate petitiile si sa luam masurile corespunzatoare in cazul dovedirii neregulilor“, a declarat Virgil Dragomirescu, director executiv in cadrul DDFSS Dolj.

Sute de craioveni au „omis“ sa treaca venitul pe declaratii

In afara reclamatiilor primite din partea populatiei, angajatii DDFSS Dolj au inceput verificarile si la declaratiile pe propria raspundere trimise de craiovenii care au mentionat ca nu au nici un fel de venit. Insa, pe aceleasi declaratii, solicitantii de subventii treceau numere de telefoane mobile sau chiar adrese de e-mail. Imaginatia craiovenilor in a obtine ajutor pentru plata intretinerii a depasit insa orice limita. „Nu este posibil sa nu aiba nici un fel de venit. Din ce traiesc acesti oameni, din ce isi platesc facturile la telefoanele celulare pe care le-au trecut pe cereri, daca nu au bani? Sint insa si altfel de situatii pe care deja le-am identificat ca nefiind in ordine. Desi copilul era trecut ca membru in familia de baza, acesta mai figura, in unele cazuri, si la domicililul bunicilor. Pe acestia nu i-am sanctionat, i-am scos doar din baza de date a programului“, a precizat directorul executiv al DDFSS Dolj. Alta modalitate prin care craiovenii incearca sa insele statul este declararea mai multor domicilii, sperind astfel ca vor obtine mai multe subventii. „Am fost surprinsi sa descoperim, chiar saptamina trecuta, cazul unei batrine din Craiova. Femeia avea trecut domiciliul pe doua declaratii de venit, prin care solicita subventie, singura diferenta fiind aceea ca pe o declaratie adresa o avea la bloc, iar pe cealalta la casa. Am chemat-o la sediul nostru sa se hotarasca pentru ce adresa solicita ajutorul de incalzire“, a precizat Virgil Dragomirescu.

DDFSS, Termoficarea si asociatiile de proprietari, in depistarea neregulilor

Pentru o rezolvare mai rapida a petitiilor si cazurilor suspecte, reprezentantii DDFSS Dolj au inceput o strinsa colaborare cu Regia de Termoficare, dar si cu asociatiile de proprietari. Presedintele uneia dintre asociatiile din Craiova a identificat chiar o solicitare de ajutor pentru caldura venita din partea unor proprietari de salon de infrumusetare. In cele citeva zile de la inceputul anului au fost rezolvate aproximativ 100 de declaratii.

In cazul in care se descopera ca oamenii au incercat sa obtina ajutor de caldura necuvenit, amenda va fi de 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS