10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNepotul şi-a ucis cu toporul bunica pentru 450.000 de lei şi o drujbă

Nepotul şi-a ucis cu toporul bunica pentru 450.000 de lei şi o drujbă

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vilcea l-au prins simbătă seară pe asasinul Ioanei Diaconu, de 84 de ani, din comuna Tetoiu. Autorul crimei este chiar un nepot al bătrinei, care are 16 ani şi care a intrat prin podul casei ca să ii fure bunicii sale banii. El a fost surprins de bătrină in timp ce căuta prin casă şi a lovit-o pe femeie cu toporul in cap, după care a furat 450.000 de lei şi o drujbă.

Ioana Diaconu, de 84 de ani, din comuna Tetoiu, a fost găsită moartă miercuri seară in casă de o nepoată. Crina Ştefan, de 18 ani, s-a dus să-şi viziteze bunica. „Am strigat la poartă de mai multe ori şi, cind am văzut că nu răspunde, am intrat in curte şi am căutat-o. Am vrut să intru in casă, dar am găsit uşa incuiată şi am plecat acasă“. In vizită la Crina era un văr căruia i-a povestit că trecuse pe la bunica ei, dar nu o găsise, deşi aceasta nu obişnuia să plece de acasă. Deşi era foarte tirziu, cei doi s-au intors cu o lanternă ca să o caute pe bătrină. „Am strigat, am căutat peste tot, dar de bunica nu am dat. După mai multe incercări am reuşit să deschidem uşa. Din prag, am luminat casa cu lanterna şi i-am văzut picioarele. De frică, nu am mai intrat şi am fugit acasă, unde le-am spus părinţilor ce văzusem. Toţi am crezut că a murit de moarte bună, nu că a fost omorită“, a povestit Crina. Ioana Diaconu a fost găsită moartă, in pat, şi avea in zona capului şi pe spate mai multe leziuni rezultate in urma unor lovituri. După efectuarea autopsiei s-a constatat că bătrina a murit din cauza unei hemoragii interne provocate de două coaste rupte.

„Cred că a fost omorită din cauza mea“

Bătrina locuia singură de foarte mult timp, chiar dacă avea cinci copii. Ioana Diaconu nu auzea bine şi ii slăbise şi vederea, nu era comunicativă cu vecinii, iar din cauza virstei ieşea foarte rar din casă. „O dată pe zi o vedeam prin curte, avea o capră şi citeva găini şi le dădea mincare. Ultima dată am văzut-o luni, pe la prinz, era pe prispa casei cu un pulovăr verde“, a declarat un vecin.

Femeia avea o pensie de 1,5 milioane de lei şi de ciţiva ani banii ii ridica o fată. „Nu imi mai văzusem părinţii şi fraţii de mult timp, aşa că am venit acasă de Sărbători. Am stat cu bunica, că tot locuia singură. Am făcut Crăciunul şi Anul Nou aici şi pe 2 ianuarie am plecat la Bucureşti, unde am avut citeva treburi de rezolvat, iar pe 3 am plecat la Calafat, să imi văd fratele care este căsătorit acolo“, a spus unul dintre nepoţi. Pe 6 ianuarie, in timp ce se afla la fratele lui, Emil a fost anunţat că bunica lui a murit.

„La telefon, verii nu mi-au spus că bunica a fost omorită. E strigător la cer ce s-a intimplat şi cred că a fost omorită din cauza mea. S-a ştiut că am venit şi că lipsesc patru zile şi criminalii au crezut că am lăsat banii la ea in casă. Sper ca ucigaşii să fie prinşi şi să plătească pentru fapta lor“, a spus Emil Petrescu.

Autorul crimei a intrat prin acoperiş

Vecinii nu au auzit zgomote suspecte in casa bătrinei şi nici strigăte. „Nimeni nu a auzit şi nu a văzut nimic. Bunica incuia porţile şi uşile in fiecare seară, aşa că asasinii s-au urcat pe acoperiş, au coborit in pod şi au intrat apoi in casă. După ce şi-au făcut damblaua, au ieşit pe unde intraseră. Nu s-a furat decit o drujbă“, a spus Gheorghe Rotaru, de 26 de ani, alt nepot al victimei. Uliţa pe care locuia femeia nu este iluminată. „Nimeni nu ştie nimic. In urma investigaţiilor ni s-a spus că ar fi fost ucisă ori duminică noaptea, ori luni noaptea. Se pare că lumina a fost intreruptă de la doze“, a mai spus Crina Ştefan. Alături de bătrină locuieşte unul dintre fiii ei, care era certat cu mama lui de foarte mult timp. Deşi era atit de aproape, spune că nu a văzut şi nu a auzit nimic, şi nu l-a interesat deloc soarta acesteia. „Au avut nişte certuri şi de atunci nu s-au mai impăcat“, a precizat Gheorghe Rotaru.

Teoria jafului este susţinută de anchetatori

După patru zile de cercetări şi anchete, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Vilcea l-au prins simbătă seară pe criminal. Gabriel Ciubotoiu, purtătorul de cuvint al IJP, a declarat că bătrina a fost omorită de un nepot. „Claudiu Constantin Diaconu, de 16 ani, a crezut că femeia este plecată de acasă şi a intrat prin podul casei să ii fure banii, duminică seară. In timp ce căuta prin lucrurile din casă, a fost surprins de femeie şi a lovit-o de mai multe ori cu latul toporului in cap. Claudiu a furat 450.000 de lei şi o drujbă, după care a părăsit locuinţa bunicii sale“. Criminalul a fost reţinut de poliţişti pe baza amprentelor şi in prezent se află in arestul IJP Vilcea.

Comisarul Nicolae Sărdărescu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Vilcea, a declarat că in timpul cercetărilor a anchetat cel puţin 100 de persoane. „In casă era o mizerie de nedescris, ceea ce a făcut foarte dificilă adunarea probelor. Cercetările au fost ingreunate şi de faptul că nu am ştiut exact ziua şi ora la care a murit femeia“. Criminalul este copilul fiului bătrinei care nu vorbea de ani de zile cu mama sa, deşi locuia lingă ea, şi se pare că a mai avut antecedente de acest gen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS