6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectura Gorj a reziliat contractul pentru tiparirea buletinelor de vot

Prefectura Gorj a reziliat contractul pentru tiparirea buletinelor de vot

• Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a declarat ca institutia pe care o conduce se va autosesiza in legatura cu modul in care prefectura a semnat un contract cu o firma care figura ca radiata • Reprezentantii Prefecturii Gorj impreuna cu toti juristii disponibili s-au intrecut in gafe • Presa a primit un comunicat din care reiesea ca REGIONAL MEDIA va tipari buletinele de vot, iar dupa citeva ore prefectul Surupaceanu a anuntat ca prefectura a reziliat contractul

Cu doar doua zile inainte de data la care trebuia sa fie tiparite buletinele de vot, respectiv 17 noiembrie, Prefectura Gorj a reziliat contractul cu SC REGIONAL MEDIA SA Craiova, firma careia i se incredintase aceasta misiune. In urma dezvaluirilor din Gazeta de Sud, la Prefectura Gorj a inceput o verificare a celor prezentate in ziar. Conform acestora, firma cistigatoare, SC REGIONAL MEDIA SA, figura ca radiata la Registrul Comertului, unde se gasea inregistrata la numarul J16/537/2002. In plus, in contractul semnat de Prefectura Gorj si REGIONAL MEDIA pe 4 noiembrie, aparea alt numar de inregistrare a firmei cistigatoare, respectiv J16/536/2002. Trecind la verificarea datelor, armata de juristi din subordinea prefectului Mugurel Surupaceanu si subprefectului Marius Vlaicu a descoperit ca firma REGIONAL MEDIA este radiata intr-adevar. Imediat, Biroul de presa al prefecturii a dat un comunicat in care a facut citeva precizari, conform carora numarul de inregistrare la Registrul Comertului si codul fiscal au fost trimise in mod eronat catre Prefectura Gorj. „Motivul acestei confuzii il reprezinta faptul ca respectivul cod era fostul cod al SC REGIONAL MEDIA SA. Precizam ca numarul corect de inregistrare…. este J16/41/1991. Buletinele de vot vor fi tiparite in continuare de SC REGIONAL MEDIA SA“, se mentiona in comunicat. La citeva ore insa, juristii prefectului Surupaceanu au ajuns la alte concluzii, iar institutia a trimis firmei REGIONAL MEDIA un act in care se comunica rezilierea contractului.

„Am trimis o adresa de reziliere a contractului. Motivul este ca persoana juridica respectiva era radiata. Aceasta firma a fuzionat cu firma SICO, de la care a preluat si numarul…. Asteptam punctul lor de vedere. Speram sa fie pozitiv, adica sa fie de acord cu decizia noastra. O sa incredintam contractul pentru tiparirea celor un milion de buletine de vot altei firme. In nici un caz nu vom mai incheia un contract cu aceasta firma. Vom merge tot pe incredintare directa. Vom vedea miine (azi-n.r.) dimineata“, a declarat Mugurel Surupaceanu.

Subprefectul Marius Vlaicu a afirmat ca oamenii din subordinea sa nu au verificat datele firmei, iar numarul de inregistrare trecut in contract este o greseala de dactilografiere. „Nu s-a verificat. Oferta a fost facuta pentru incredintare directa“, a spus Marius Vlaicu. Prim-procurorul Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a precizat ca institutia pe care o conduce se va autosesiza in acest caz. „A existat o fuziune a unui grup de firme in luna septembrie. REGIONAL MEDIA a ramas cu numele, iar numarul de inregistrare a fost preluat de la firma cu care a fuzionat. S-au prezentat alte date in oferta. Contractul este ilegal, iar Parchetul se va autosesiza in acest caz“, a spus prim-procurorul Mota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS