24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Este un mod de a face oamenii sa se aboneze la un ziar pe care nu si-l doresc!“

„Este un mod de a face oamenii sa se aboneze la un ziar pe care nu si-l doresc!“

Conducerea Directiei Regionale de Posta Craiova a decis „sa stirpeasca raul din radacina“, renuntind sa mai distribuie abonamente autocolectate de publicatii

Telefoanele Departamentului Difuzare, apartinind cotidianului Gazeta de Sud, au fost „inrosite“ si in cursul zilei de ieri, de apelurile abonatilor celui mai citit regional din Romania. Zeci de cititori si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care ziarul Editie Speciala de Oltenia incearca sa forteze intrarea pe o piata deja pierduta. Tactica utilizata de cotidianul „european“ nu reprezinta altceva decit o incercare ieftina, de „mituire“ a craiovenilor, cu scopul de a-i determina pe acestia sa cumpere un produs pe care nu l-au solicitat.

„Editie Speciala nu este un ziar agreat si in el se spun numai minciuni“

Tentativa de crestere a tirajului Editiei Speciale de Oltenia se pare ca este sortita din start esecului, atita vreme cit reactia abonatilor cotidianului Gazeta de Sud este una cu adevarat pe masura tacticii abordate de ziarul sus-mentionat. „Fara sa fiu abonat la Editie, ma aflam chiar jos cind a venit postasul si a vrut sa-mi dea acest ziar. Postasul a spus ca el nu are nici un amestec, el doar distribuie ceea ce i se da. I-am spus ca mie nu-mi trebuie alt ziar decit cel la care sint deja abonat si ca nu sint de acord cu ce fac cei de la Editie Speciala! Mi se pare un abuz ceea ce fac ei!“, a declarat Stefan Florescu, abonat al GdS, din cartierul Lapus-Arges.

„M-am trezit cu acest ziar si cu adresa exacta, trecuta pe el. Noi primim Gazeta de Sud, in fiecare zi si sintem foarte multumiti. Uneori, se intimpla sa nu o ridicam, pentru ca sintem plecati de acasa si daca ne mai baga alt ziar, a doua zi, cind vine baiatul de la GdS, nu mai are unde sa puna ziarul la care noi sintem abonati. Pe mine nu ma intereseaza ce vor ei sa faca, citim Gazeta de Sud si este de ajuns; primim destule informatii de la dumneavoastra, nu ne mai trebuie altceva!“, a declarat indignata si Olga Gitej, din cartierul Piata Unirii, bl. L, sc. A, apt. 32.

Gena Dincu, alta abonata a cotidianului Gazeta de Sud, nu are incredere in initiativa Editiei Speciale de Oltenia: „Este un mod de a face oamenii sa se aboneze la un ziar pe care nu si-l doresc. Am inteles ca o luna ni-l aduc gratuit. Nu este un ziar agreat si este un ziar in care se spun numai minciuni. Nu vad o modalitate buna de a convinge oamenii sa se aboneze. Cu forta, nu poti sa faci nimic!“.

Cine vrea sa scape de Editie sa-i dea postasului o cerere scrisa

Directia Regionala de Posta Craiova a inceput deja sa primeasca mai multe sesizari din partea abonatilor Gazetei de Sud, care s-au trezit pe nepusa masa in cutia postala si cu Editie Speciala de Oltenia, ziar distribuit prin intermediul postasilor. Cetatenii solicitau Postei sa explice cum si-a permis sa le aduca acasa un ziar pe care nu-l doreau. „Am primit si telefonic mai multe sesizari de acest gen, la fel si postasii nostri s-au confruntat cu cetateni care nu doreau sa primeasca ziarul Editie Speciala, sustinind ca ei n-au facut abonament la acest ziar. In acest caz, trebuie sa spun ca oamenii care nu doresc sa li se mai distribuie Editie Speciala de Oltenia e suficient sa faca o cerere in acest sens, pe care sa o inmineze postasului“, a precizat Romeo Bologa, director regional al Directiei Regionale de Posta Craiova.

Pentru a iesi cu fata curata din acest val de nemultumiri create cetatenilor din cauza abonarii lor abuzive la ziarul Editie Speciala de Oltenia, directorul regional al Postei, Romeo Bologa, anunta masuri radicale: „Incepind de saptamina viitoare nu vom mai primi abonamente autocolectate de la nici o publicatie, pentru a elimina probleme de genul acestor abonamente promotionale facute cetatenilor de ziarul Editie Speciala de Oltenia. Mai mult decit atit, nici nu este avantajos financiar pentru noi sa distribuim abonamente autocolectate de altii, contra unor comisioane mult prea mici, cind am putea cistiga mai mult daca am face chiar noi abonamente, prin factorii postali“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS