Acasă Local Gorj Buletinele de vot din Gorj vor fi tiparite de o societate care...

Buletinele de vot din Gorj vor fi tiparite de o societate care nu mai exista

-

Adrian Mititelu si acolitii lui prostesc si autoritatile statului din judetul Gorj, dupa ce le cam terminasera pe cele din Dolj. Acestia au reusit sa cistige licitatia pentru tiparirea buletinelor de vot prin intermediul unei firme din Craiova, care era radiata din Registrul Comertului si care are datorii imense la stat.

Pentru tiparirea buletinelor de vot necesare procesului de votare de la alegerile generale din 28 noiembrie 2004, Prefectura Gorj a anuntat societatile interesate ca pot depune oferte de tiparire pina pe 2 noiembrie 2004. Societatea REGIONAL MEDIA SA, cu sediul in strada Mihail Kogalniceanu nr.17, si-a depus oferta de participare si a fost desemnata cistigatoare pe 4 noiembrie. La data la care societatea a fost declarata cistigatoarea licitatiei, conform site-ului Registrului National al Comertului, aceasta era radiata, deci nu mai exista. Mai mult, REGIONAL MEDIA avea, la 30 septembrie 2004, si datorii la Bugetul consolidat al statului, dupa cum reiese din datele furnizate de site-ul Ministerului Finantelor Publice. Avind in vedere ca banii pentru tiparirea voturilor provin din fonduri publice, ne intrebam de ce Prefectura Gorj nu a verificat daca firmele participante au sau nu datorii la stat, pentru a nu se trezi ca banii de la buget se duc catre firme care nu-si achita obligatiile fiscale. Dincolo de aceasta prevedere de bun-simt, care a scapat Prefecturii Gorj, de bucurie ca Mititelu mai trage o teapa statului, comisia care a comparat si a ales ofertele s-a grabit sa incheie contractul de achizitie pentru tiparirea buletinelor de vot cu o firma care are aceeasi denumire cu ofertantul lui Mititelu, REGIONAL MEDIA, dar care are un alt numar de inregistrare la Registrul Comertului. Oferta a depus-o REGIONAL MEDIA SA cu J16/537/2002, iar cistigatoare a iesit REGIONAL MEDIA cu J16/536/2002, firma care a incheiat si contractul de tiparire nr. 6757 din 4 noiembrie 2004. Numarul de inregistrare a firmei contractante apartine SC MEDIPLANT SRL din Craiova, care se ocupa de comertul cu substante chimice. In urma semnarii contractului, Prefecturii Gorj ii va fi greu sa mai stie daca pe 28 noiembrie 2004 gorjenii vor vota pe buletine de vot sau pe cutiile cu substante chimice! Aceasta a trimis insa un comunicat de presa, in care pretinde ca adevaratul cistigator al licitatiei este REGIONAL MEDIA, cu numarul de inregistrare J16/537/2002, societate care, pe linga faptul ca are datorii la stat si este radiata din Registrul Comertului, este si in executare silita, dupa cum rezulta din acelasi site al Ministerului Finantelor. Care sint consecintele atribuirii unui contract din bani publici unei firme care nici nu avea ce cauta la o astfel de licitatie o vor constata gorjenii pe pielea lor. Asta daca nu cumva reprezentantii guvernului si oamenii lui Mititelu vor schimba numarul de inregistrare de la Oficiul Comertului pentru firma cistigatoare a licitatiei, inscris pe contractul de achizitie din 4 noiembrie 2004, ca sa indeparteze „substantele chimice“ de pe buletinele de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...