20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

13 nou-nascuti in primele zile ale anului

Anul Nou a debutat cu un numar destul de mic de nasteri in spitalele din judetul Olt, cei mai multi dintre nou-nascuti fiind baieti. Primul copil care s-a nascut in 2005 a fost un baietel de 3,100 kg., care a venit pe lume in noaptea de Revelion la Spitalul din Caracal, la cinci minute dupa miezul noptii. In primele doua zile ale anului s-au mai nascut la Maternitatea din Caracal trei baieti si doua fete. La Maternitatea din Slatina s-au nascut trei fetite. Si la Spitalul din Bals a fost un inceput de an linistit: numai trei copii, dintre care doi gemeni, au decis ca nu mai are rost sa astepte prea mult, iar la Corabia s-a inregistrat o nastere. Potrivit cadrelor medicale care au fost de garda, toti copiii au fost sanatosi, iar nasterile au decurs normal.

Zeci de credinciosi au ascultat rugaciunile vindecatoare de la Manastirea Lainici

Zeci de gorjeni au fost in primele ore ale anului 2005 la Manastirea Lainici pentru a asculta rugaciunile calugarilor de aici. O traditie veche de sute de ani ii aduce pe credinciosii crestini la Manastirea Lainici, unde in prima zi a anului, de Sfintul Vasile cel Mare, au loc slujbe speciale si sint rostite rugaciuni cu putere vindecatoare. Potrivit calugarilor de la manastire, si in acest an cetateni din toata tara au venit sa se roage si sa ii asculte pe slujitorii lacasului de cult, in speranta ca se vor vindeca de diferite boli si vor avea mai mult noroc in noul an. Cu toate ca portile manastirii sint larg deschise, in preajma sarbatorilor, pentru toata lumea, putini credinciosi se incumeta sa stea doua-trei zile la Lainici, intrucit, potrivit cutumelor, nici macar de Anul Nou la manastire nu se consuma carne de porc, la masa fiind acceptata doar carnea de peste.

Accidentat mortal in seara de Revelion

Un batrin din comuna doljeana Cotofenii din Fata a fost accidentat mortal in ultima zi a anului trecut, in timp ce se indrepta spre casa pentru a petrece Revelionul. Pe raza comunei Almaj, Constantin Stoenescu, de 80 de ani, a incercat sa traverseze prin loc nepermis si fara sa se asigure, fiind surprins si acrosat de un autoturism Ford, condus de Augustin Constantin, de 40 de ani, din Craiova. In urma impactului deosebit de violent, batrinul a decedat. Politia continua cercetarile, pentru a stabili cu certitudine daca soferul are sau nu vreo parte de vina la producerea accidentului.

Condamnati trimisi la „zdup“ de Sarbatori

Politistii doljeni au reusit sa prinda si sa trimita in spatele gratiilor mai multi condamnati care se sustrageau executarii unor pedepse privative de libertate, dar au facut greseala de a se intoarce acasa de Sarbatori. In perioada 30 decembrie 2004-2 ianuarie 2005 au fost incarcerati Marian Vlad, de 38 de ani, din Craiova (care are de executat o pedeapsa de doi ani de inchisoare, pentru lovire si amenintare), Claudiu Pauna, de 37 de ani, din Craiova (sase luni de inchisoare pentru vatamare corporala grava), Ion Ciochia, de 45 de ani, din Piscu Vechi (un an si sase luni de inchisoare pentru furt), Costinel Vladimir Codreanu, de 21 de ani, din Cetate (un an si doua luni de inchisoare pentru furt), si Dan Ionut Dobre, de 18 ani, din Cetate (sase luni de inchisoare pentru furt).

Trei incendii au izbucnit in Mehedinti in numai 48 de ore

Pompierii mehedinteni au intervenit, in ultimele 48 de ore, la stingerea a trei incendii. Simbata dimineata, Detasamentul Dobeta Turnu Severin a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la apartamentul lui P. Claudiu, din municipiu, ce a avut drept cauza instalatia suprasolicitata la care s-a produs un scurtcircuit. Duminica dupa-amiaza, in satul Bistret – comuna Devesel, a izbucnit un incendiu la depozitul de furaje al lui Gheorghe Ilarie. La sosirea echipei de interventie, incendiul cuprinsese circa 15 tone de furaje, cu posibilitate de propagare la restul gospodariei. Cauza incendiului a fost o tigara aprinsa, aruncata la intimplare de o persoana necunoscuta. Dupa aproximativ trei ore, Detasamentul Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru stingerea unui alt incendiu, izbucnit la o casa ce apartine Sofiei L. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a izbucnit datorita amplasarii unor materiale textile in apropierea sobei incinse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS