5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCronica neagra a Revelionului in Gorj

Cronica neagra a Revelionului in Gorj

• O batrina a ars de vie in propria casa • Cinci incendii in noaptea de Revelion • Ambulanta a fost solicitata in 76 de cazuri • Un barbat a fost mutilat de la o petarda

O batrina din municipiul Tirgu Jiu a ars de vie, in prima zi a acestui an, in propria casa. Lucretia Beloiu, de 72 de ani, locuia impreuna cu fiul ei, in virsta de 40 de ani, intr-o spatiu inchiriat de la o societate comerciala, situat in zona depozitelor FEDERALCOOP, aflate linga piriul Amaradia. In seara de 1 ianuarie, batrina a ramas singuta in locuinta, baiatul ei fiind plecat la cumparaturi. Lucretia Beloiu a adormit, iar o haina care era pusa la uscat a cazut pe resoul care incalzea locuinta. Focul s-a extins cu repeziciune, locuinta fiind acoperita cu placi din PAL. Pompierii nu au mai putut sa o salveze pe batrina, aceasta fiind gasita carbonizata.

Un catel a murit asfixiat intr-un incendiu

Pompierii au avut mult de lucru in noaptea dintre ani. Acestia au avut in total cinci interventii, reusind sa salveze bunuri in valoare de 930 de milioane de lei. Mobila dintr-o garsoniera din Tirgu Jiu a ars, focul izbucnind de la o luminare lasata aprinsa de proprietari. Pe linga bunurile materiale, un catel a murit asfixiat. Laurentiu Popescu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de pentru Situatii de Urgenta „Lt. col. Dumitru Petrescu“ al judetului Gorj, a spus ca pompierii au mai intervenit pentru stingerea focului la doua clai de fin si coceni in comunele Turcinesti si Stanesti, una dintre acestea arzind de la petardele si artificiile folosite necorespunzator. Un alt incendiu izbucnit in noaptea de Reveliona fost inregistrat la o afumatoare, care a ars in intregime.

Un gorjean a ramas fara deget din cauza unei petarde

Un gorjean a ramas fara deget, dupa ce o petarda i-a explodat in mina. Medicii nu i-au mai putut salva degetul barbatului, chiar daca acesta a fost dus de urgenta la spital. Serviciul de Ambulanta Gorj a intervenit, in noaptea de Revelion, in patru cazuri provocate de folosirea necorespunzatoare a petardelor. Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanta Gorj, doua persoane au suferit arsuri, iar alte doua cu traumatisme din cauza petardelor.

Serviciul de Ambulanta Gorj a intervenit, in noaptea de Revelion, in 76 de cazuri, cu jumatate mai mult decit intr-o zi normala. „Majoritatea interventiilor pe care le-am avut in noaptea de Revelion au constat in accidente neurologice, hipertensiuni si accidente vasculare. Am avut si patru traumatisme in urma unor cazaturi, din cauza consumului de alcool“, ne-a spus Calin Neamt, directorul Ambulantei Gorj.

Un gestionar a sustras banii din incasari pentru a se distra de Revelion

Nici pentru politistii gorjeni noaptea de Revelion nu a fost una linistita. Trei tineri din Tirgu Jiu in virsta de 18 si 25 de ani s-au ales cu dosare penale pentru savirsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Acestia au provocat si au participat la un scandal, care a avut loc intr-un bar din Tirgu Jiu.

Marcel Cristian, in virsta de 18 ani, gestionar la o statie PECO din orasul Rovinari, a sustras opt milioane de lei din incasari pentru a se distra in noaptea de Revelion. Acesta a reclamat ulterior ca a fost pradat de trei indivizi. Politistii au gasit asupra tinarului suma de 6,5 milioane de lei, restul de 1,5 milioane de lei fiind cheltuiti intr-o discoteca. Marcel Cristian a fost sanctionat contraventional cu cinci milioane de lei si i s-a intocmit dosar penal pentru delapidare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS