15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO eleva de 13 ani s-a spinzurat pentru 50.000 de lei

O eleva de 13 ani s-a spinzurat pentru 50.000 de lei

Ana Aurelia Nedelcu a fost invinuita de directoarea scolii la care invata ca ar fi furat banii unei colege

O intimplare socanta s-a petrecut in comuna Dragotesti, din judetul Gorj, la sfirsitul saptaminii trecute. O eleva, care vineri, 1 octombrie, ar fi implinit 13 ani, si-a pus capat zilelor, dupa ce a fost acuzata de directoarea scolii la care invata ca ar fi furat banii unei colege de clasa. Imediat dupa ce a venit de la scoala, fetita s-a spinzurat. Ea a fost inmormintata ieri.

Ana Aurelia Nedelcu, eleva in clasa a VII-a la Scoala generala din comuna Dragotesti, s-a spinzurat vineri, 24 septembrie, de creanga unui pom din gradina casei in care locuia. Tragedia s-a petrecut in jurul orei 14.00, dupa ce Ana Aurelia a venit de la scoala. Motivul care a determinat-o sa-si puna capat zilelor a fost acela ca directoarea scolii la care invata a gasit-o vinovata de furtul a 50.000 de lei de la o colega de clasa.

Ana Aurelia a fost gasita de sora mai mica, Nicoleta, care a alertat vecinii. „A venit de la scoala si s-a dus sa adape vitele, dupa care a spus ca se duce in gradina, sa manince doi struguri. Eu ma jucam cu o vecina la poarta. Cind m-am dus in gradina, am gasit-o spinzurata“, a spus Nicoleta. Ana Aurelia s-a spinzurat cu o fringhie de care erau legate vacile. „Noi eram plecati sa culegem porumbul. A venit un copil si ne-a anuntat. Nu mi-a venit sa cred“, a spus tatal fetitei, Eugen Nedelcu.

Familia o considera vinovata pe directoarea scolii

Familia considera ca vinovata de moartea copilului este directoarea scolii, Angelica Necsoiu. „A fost acuzata la scoala ca a furat 50.000 de lei de la o colega. Toata clasa recunoaste ca directoarea scolii a amenintat-o ca o va exmatricula, ca va veni politia sa ii taie miinile. A pus-o sa stea in picioare pe toata durata orelor si i-a spus ca asa va sta tot timpul, pina cind va fi exmatriculata. Fata nu a furat banii, pentru ca inainte cu o seara ii daduse bunica ei 50.000 de lei, pentru ca luase pensia. Nu trebuia sa faca asa ceva. Putea sa o cheme in cancelarie si sa discute cu ea, nu sa o faca de ris in fata clasei si sa o strige colegii «hoata», «hoata», pina cind a ajuns acasa. Trebuia sa ne cheme si sa vorbeasca si cu noi. Am inteles ca directoarea scolii a acuzat-o si ca ar fi furat niste carnete CEC de alocatii, in urma cu trei ani. Vom face o plingere la Inspectoratul Scolar impotriva acesteia“, a spune Eugen Nedelcu, tatal Aureliei. Mama acesteia, Floarea, a spus, cu lacrimi in ochi, ca Aurelia invata foarte bine si ca nu a avut niciodata media scazuta la purtare.

Directoarea scolii spune ca si-a facut datoria

Diriginta Aureliei, Marcela Catalina, profesoara de limba franceza, a declarat ca directoarea scolii nu a procedat corect in privinta acesteia: „Nu am fost la scoala in ziua respectiva. Din ce am aflat de la colegi si de la elevi, Ana Aurelia a fost suspectata de directoarea scolii de furtul a 50.000 de lei, care i-a reamintit ca in clasa a IV-a a furat si cecurile de alocatii. A amenintat-o ca o va scoate in careu si ca va fi exmatriculata. Nu mi se pare corect cum a procedat, pentru ca de asta facem pedagogie si psihopedagogie, ca sa reactionam in functie de temperamentul fiecarui elev“. Marcela Catalina a precizat ca a mai existat un precedent: „Anul trecut a mai existat un precedent. Fetele din clasa a VII-a au fost acuzate ca se intilnesc cu elevii de clasa a VIII-a in WC-ul scolii. Au fost scoase in careu, iar una dintre fete a suferit foarte mult. Nu s-a facut nici o sesizare atunci, ca asa e la noi, colegii sint mai presus de elevii pentru care sintem platiti“.

Angelica Necsoiu, directoarea scolii, considera ca a procedat corect: „Regret cele intimplate. Nu am stiut ca se va ajunge aici. Am fost anuntata de o eleva careia i s-a furat 50.000 de lei. Acesta este lucrul cel mai tragic, care pe mine m-a marcat. Am venit in clasa si am discutat cu elevii, fiindca diriginta lipsea in acea zi. Am aflat ca de 20.000 de lei si-a cumparat mincare, iar 30.000 de lei i-a aruncat in toaleta. Am mustrat-o. Ea si-a recunoscut fapta. Am iertat-o si i-am acordat a doua sansa. Nu am cerut consiliului profesoral sa ii scada media la purtare. I-am spus sa vina luni (ieri – n.r.)cu parintii la scoala. Nu am amenintat-o ca o voi da pe mina politiei sau ca o voi exmatricula. Sint doar razbunari din partea profesorilor. E adevarat ca am intrebat-o si de carnetele CEC, dar nu am acuzat-o pe ea. Cred ca am procedat asa cum spune regulamentul. Nu era un elev-problema. Sufar ca om, dar ca profesor nu imi reprosez nimic. Mi-am facut doar datoria. Va intreb si eu ce se intimpla cu toti elevii care fura sau fac acte de indisciplina? Se sinucid?“.

Inspectorul general scolar, Nicolae Mergea, considera ca directoarea nu a procedat gresit: „Va merge un inspector sa verifice cele intimplate. Asta, cu scoaterea in careu, e o practica la noi, care este prinsa si in regulament. Ce sa-i faca daca a fost prinsa furind?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS