16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Scurte stiri

26 de veterani de razboi din Caracal au primit banii de la guvern

26 de veterani de razboi din Caracal au primit de la guvern, zilele trecute, sumele indreptatite in locul hectarului de teren arabil sau a celor 500 de metri patrati de teren intravilan, drepturi stipulate in HG nr. 1.207/2003. Pentru ca nu a avut posibilitatea de a-i improprietari cu pamint, municipalitatea le-a oferit acestora bani, respectiv 15.640.000 de lei de persoana. Plicurile cu bani au fost oferite de primarul Gheorghe Anghel. La nivelul judetului Olt, bugetul destinat veteranilor de razboi se ridica la 3,5 miliarde de lei, de acesti bani beneficiind aproximativ 300 de persoane.

Minor accidentat la Slatina de un lucrator SRI

Costel Cristian Militaru, de 13 ani, din Slatina, a ajuns la Spitalul Judetean, dupa ce a fost accidentat de un angajat al sectiei locale a Serviciului Roman de Informatii, chiar pe trecerea de pietoni din fata sediului Politiei Rutiere. Joi seara, copilul a fost accidentat grav de un autoturism Tico cu numarul de inmatriculare OT-11-LGA, condus de George Lacraru, de 29 de ani, din municipiu. Minorul a fost internat in Sectia de chirurgie infantila a spitalului slatinean si diagnosticat cu traumatism cranian inchis, fractura la umarul sting cu deplasare. Pentru investigatii neurologice amanuntite, pacientul urmeaza sa fie transferat la Spitalul de Urgenta Craiova. Autorului accidentului i-a fost intocmit dosar de cercetare penala si, dupa finalizarea cercetarilor, cauza va fi inaintata institutiilor abilitate pentru luarea masurilor legale.

Mobilier nou pentru scolile doljene

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat, in acest an scolar, 1,1 miliarde de lei pentru dotarea cu mobilier nou a unitatilor scolare din invatamintul preuniversitar doljean. Incepind de miercuri, mobilierul a inceput sa fie repartizat in scolile din mediul rural. Directorul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, Aristidie Gheorghiu, apreciaza ca, dupa incheierea acestei etape, 60-70% din scolile doljene vor primi mobilier nou: „Actiunea se va finaliza, insa trebuie remarcat ca sint citeva primarii ale unor comune mai instarite din judet, care finanteaza integral dotarea scolilor“.

Directorii scolilor de navigatie fluviala din cinci tari s-au reunit la Gura Vaii

La Gura Vaii-Mehedinti, intre 23-26 septembrie, se desfasoara workshop-ul „Compatibilitatea calificarilor in cadrul procesului de invatamint european de navigatie“. Seminarul este organizat de Facultatea de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin. Potrivit profesorului universitar dr. ing. Mihail Mangra, timp de trei zile, se vor afla in Mehedinti directorii scolilor de navigatie fluviala din zona Rin-Mein-Dunare, din Germania, Austria, Olanda si Belgia, care vor purta o serie de discutii cu specialistii romani din navigatia fluviala. Cadrele didactice va trebui sa ajunga la puncte de vedere comune privind planurile de invatamint. Totodata, vor fi discutate si anumite probleme privind eventuale schimburi de experienta intre studenti. Ultima zi a actiunii va cuprinde o excursie pe traseul Baile Herculane-Valea Cernei- Valea Sohodolului-Complexul „Brancusi“ din Tirgu-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS