15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre taximetristii craioveni, soldata cu amenzi de 200 de milioane de lei

Razie printre taximetristii craioveni, soldata cu amenzi de 200 de milioane de lei

Reprezentantii Primariei Craiova impreuna cu agentii Politiei Rutiere au efectuat joi seara o razie de proportii pe strazile orasului, pentru a depista taximetristii-pirat, aplicind amenzi in valoare de aproape 200 de milioane de lei. Piata Garii, cartierul Craiovita Noua, 1 Mai si centrul orasului au fost „scuturate“, incepind cu ora 20.00.

Unii dintre taximetristii din Piata Garii care nu erau in regula au incercat sa scape, abandonindu-si masinile, insa au venit sa-si ia amenda cind au vazut ca masina de la ridicari auto incepuse sa intre in actiune.

A urmat cartierul Craiovita, unde un sofer era sa loveasca una dintre cele trei masini ale politiei. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a avut de infruntat o ceata de „cheflii“ care iesisera dintr-o bodega si tineau partea taximetristului. In apropierea Parcului „Romanescu“ au cazut in plasa agentilor trei taximetristi care parcasera intr-un loc nepermis, in apropierea unei benzinarii. Unul dintre soferii amendati, Constantin Vaduva, a promis chiar ca va da primaria in judecata pentru ca a permis construirea benzinariei pe locul destinat taxiurilor.

Surpriza inspectorilor a venit in fata restaurantului New York, unde, desi nu era statie pentru taxi, i-au gasit pe Cristian Cioana si Marius Vasile, doi dintre taximetristii amendati cu doua ore in urma in Piata Garii pentru ca nu aveau atestatul profesional. De data aceasta, fiecare dintre soferi a incasat o contraventie de zece milioane de lei pentru stationare intr-un loc nepermis.

Amenzi pe banda rulanta

Bilantul operatiunii l-a incintat pe vicele Nedelescu. Patru soferi au fost amendati cu cite zece milioane de lei de inspectorii primariei pentru ca au stationat in alte locuri decit cele prevazute ca statii pentru taxi, iar alti trei, amenzi de cite un milion de lei pentru ca nu aveau atestat profesional si nu au prezentat documentele solicitate.

In schimb, sanctiunile aplicate de agentii politiei rutiere s-au ridicat la peste 140 de milioane de lei. Cei mai multi dintre contravenienti (23) nu aveau atestat profesional sau aveau adeverinte cu termenul de valabilitate expirat, altii (11) nu au respectat locurile de stationare. Alte amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea tarifelor, opriri neregulamentare, lipsa actelor, defectiuni tehnice la masini sau inspectii tehnice expirate. Cinci certificate de inmatriculare au fost retinute de politisti. La finalul actiunii, viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cel care a si organizat razia, a spus ca nu se va lasa pina nu va elimina toti taximetristii-pirat din oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS