22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPresedintele BNS Mehedinti si-a anuntat demisia din functie

Presedintele BNS Mehedinti si-a anuntat demisia din functie

Din cauza implicarii in politica a confederatiei sindicale, presedintele Blocului National Sindical (BNS) Mehedinti si-a dat demisia. El este deja urmat in acest demers de omologii lui din Vilcea, Olt si Gorj.

Gheorghe Balaceanu, presedintele filialei Mehedinti a Blocului National Sindical, si-a anuntat ieri demisia din functie. Motivul il reprezinta implicarea in politica a sindicatelor. Intrucit BNS si CNSLR Fratia au incheiat protocoale de colaborare electorala cu PRM si PSD, Balaceanu spune ca situatia creata reprezinta o incalcare a Legii sindicatelor si astfel confederatiile nu mai indeplinesc rolul de aparator al drepturilor sindicalistilor. Gheorghe Balaceanu a declarat ca nu are nimic nici cu PRM, nici cu PSD, dar ca nu poate impune membrilor de sindicat pe cine sa voteze. „M-ar deranja un protocol de colaborare cu orice partid politic. Nu am nimic cu PRM, dar ma deranjeaza ca o confederatie sindicala care s-a manifestat de-a lungul timpului ca nu va trada niciodata interesele salariatilor s-a decis sa se implice politic, considerind ca asa isi va reprezenta mai bine membrii de sindicat“, a declarat Gheorghe Balaceanu.

Potrivit acestuia, intr-un sondaj realizat in rindul celor 8.700 de membri BNS din judetul Mehedinti, 87,3% au spus ca nu sint de acord cu implicarea in politica a sindicatelor. „As vrea sa citesc din Legea sindicatelor, care spune ca organizatiile sindicale sint constituite in scopul de a apara drepturile prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care Romania este parte[…] La alineatul 2 se spune foarte clar: organizatiile sindicale sint independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de patronate. In acest context, am hotarit sa demisionez din functia de presedinte al filialei Mehedinti a BNS si din toate organismele unde am fost numit sa reprezint confederatia“, a adaugat fostul presedinte al BNS Mehedinti.

Balaceanu a declarat ca este urmat in acest demers de presedintii filialelor BNS din Vilcea si Olt, dar si de vicepresedintele BNS Gorj. El a anuntat si faptul ca Federatia Generala a Sindicatelor din Constructii „Familia“, care are 60.000 de membri la nivel national, se retrage din BNS. De asemenea, demersuri in acest sens exista si din partea Federatiei Sindicatelor Automobile si a Federatiei Ambulanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS