19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Bulucea a fugit cu podul!“

„Bulucea a fugit cu podul!“

„ S-a furat podul!“, a fost semnalul de alarma, care i-a determinat pe locuitorii comunei Podari sa blocheze drumul de acces spre Craiova.

Podul care asigura legatura intre Facai si Balta Verde a fost ridicat ieri dupa-amiaza de Societatea de Constructii Cai Ferate, unde consilier consultant este chiar fostul primar Vasile Bulucea. La aparitia presei, acesta s-a facut nevazut. Ridicarea podului i-a nemultumit pe locuitori, care au ramas fara cale de acces catre 200 de hectare din culturile agricole. „Au venit vecinii disperati, spunindu-mi ca se fura podul! Cind am ajuns era deja luat. Ne-am strins mai multi si am fugit sa blocam autoutilitara pe care il asezasera“, a spus Ionel Zabava. Pentru a ajunge la propriile terenuri, locuitorii ar trebui sa treaca inot canalul colector.

Podul provizoriu fusese amplasat initial pe strada Riului. „Cind s-a construit podul permanent, Primaria Podari a luat abuziv podul, l-au furat pur si simplu, mutindu-l intre Facai si Balta Verde. Mult timp nu am stiut unde se afla, iar cind am aflat am venit sa il luam“, a declarat Radu Nicolae, inginer- sef la firma constructoare.

Seria podului nu a corespuns cu cea din acte

Pentru solutionarea conflictului, consilierii comunei Podari au contactat reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Dolj si politia, care au constatat ca soferul autoutilitarei care transporta podul de 18 metri nu detinea aviz de insotire a marfii si nici foaie de parcurs.

Reprezentantii Consiliului Judetean Dolj au declarat ca orice constructie amplasata in extravilan trebuie sa aiba autorizatia CJ. „Nu au nici un fel de autorizatie. Insa, am aflat ca Bulucea impreuna cu unul dintre ingineri ar fi plecat sa aduca actele doveditoare ale celor doua elemente de constructie provizorie, care au folosit drept pod“, a declarat Gelu Visan, consilier judetean.

S-a constatat ca actele prezentate de inginerul- sef al firmei proprietare nu au fost in regula. „Seria traversei ridicate nu corespunde cu seria care figureaza in acte. In mod legal, podul ar trebui dus inapoi“, a precizat Stefan Stoica, consilier pe probleme de urbanism in cadrul CJ Dolj.

Pina la inchiderea editiei, problema podului ramasese neelucidata. Localnicii au refuzat sa plece de linga autoutilitara pina cind podul nu va fi amplasat la locul lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS