24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal „Ziua fara masini“, in centrul Craiovei

„Ziua fara masini“, in centrul Craiovei

In pofida interdictiei de a circula o jumatate de ora in centrul orasului, unor soferi nu le-a pasat de politistii care impinzeau zona

Circulatia autovehiculelor a fost oprita ieri timp de o jumatate de ora in centrul Craiovei, pe strada A.I. Cuza, intre Universitate si Colegiul National „Carol I“. Nu a fost vorba de vreo vizita oficiala a unui inalt demnitar, ci de o actiune organizata de Agentia Regionala de Protectia Mediului (ARPM) Craiova. „Intre 16 si 22 septembrie a fost «Saptamina Mobilitatii Europene», sub deviza «Strazi libere pentru copii». In acest context, am organizat o actiune de constientizare a populatiei cu privire la daunele pe care le produce mediului inconjurator poluarea din cauza traficului urban“, a precizat Emilia Florea, consilier in cadrul ARPM Craiova.

La aceasta actiune a participat si un grup de copii din clasa a IV-a B de la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Copiii, coordonati de institutoarea Adriana Robescu, au impartit trecatorilor fluturasi in care se face referire la poluarea produsa in oras de autoturisme. Micutii i-au indemnat totodata pe oamenii cu care au discutat sa foloseasca mai putin autoturismele si sa mearga mai mult pe jos, laudindu-se chiar cu faptul ca au venit la scoala in aceasta zi pe biciclete, pe role sau pe jos, renuntind la mijloacele de transport care polueaza atmosfera.

Politistii nu i-au impresionat pe soferi

In ciuda faptului ca zona in care circulatia a fost oprita timp de o jumatate de ora era impinzita de politisti, unii soferi nu s-au lasat impresionati de uniformele oamenilor legii, conducindu-si masinile pe strada A.I. Cuza. Printre ei se aflau si conducatorii autovehiculelor cu numerele de inmatriculare GJ-36-ADI, DJ-05-LZV, DJ-69-MFD, DJ-85-STF, DJ 05-DRL, care au trecut chiar prin fata sefului Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IJP Dolj si a adjunctului sefului Politiei Municipiului Craiova. Soferii au tinut chiar sa-si manifeste opozitia fata de aceasta restrictie impusa circulatiei din centrul municipiului la o ora de virf. „Ce porcarie e asta sa opresti circulatia in miezul zilei?“, intreba enervat conducatorul auto Marin Mitrache. „Avem treburi importante, iar politistii ne deviaza pe rute ocolitoare, numai ca sa faca ei «Ziua fara masini». Fara masini chiar nu se poate…“, protesta Iulian Tudor, prins intr-un ambuteiaj cauzat de devierea circulatiei. La ora 12.00, autovehiculele si-au putut relua circulatia prin zona centrala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS