12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn student si-a gasit toata avutia facuta scrum

Un student si-a gasit toata avutia facuta scrum

O garsoniera din cartierul craiovean Cornitoiu a ars ieri de la un fier de calcat uitat in priza. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Pagubele materiale sint estimate la 60 – 70 de milioane de lei.

Un incendiu a izbucnit ieri-dupa-amiaza intr-un bloc de garsoniere din cartierul craiovean Cornitoiu. Doi copii care se jucau in jurul orei 14.00, in incinta blocului H din cartierul amintit, au observat un fum gros pe casa scarii si i-au alertat pe vecini. „Eram acasa cind i-am auzit pe copiii aia strigind pe casa scarii: «Foc! A luat foc!». Am iesit atunci si am vazut ca iesea fum de la apartamentul 16. Cum nu era nimeni acasa, ca proprietarul si sotia lui erau la serviciu, m-am intors, am luat o galeata cu apa si am aruncat pe usa de la intrare si la apartamentul vecinului si pe usa mea, pina au venit pompierii“, a spus Ioana Buia, proprietara apartamentului 13.

Pentru stingerea incendiului, pompierii de la Grupul de Pompieri „Oltenia“ Craiova au avut nevoie de aproape o ora. Interventia a fost ingreunata si de faptul ca focul arsese mocnit intr-o incapere inchisa, astfel incit, in momentul fortarii usii, exista pericolul producerii unei explozii. „Cind am ajuns la locul respectiv, incendiul cuprinsese sufrageria. Printre altele, ardeau un fotoliu extensibil si lucrurile aflate pe el. Pentru stingerea focului, am intervenit cu apa pulverizata. In acelasi timp, au fost evacuati locatarii de pe scara respectiva pentru a preveni posibilele intoxicatii cu fum si gaze toxice“, a declarat plutonier adjunct sef George Vilceleanu, sef garda interventie.

Au uitat fierul in priza

Dupa ce pompierii au reusit sa stinga incendiul, a ajuns acasa si proprietarul garsonierei cu pricina. Cosmin Bancioiu, un tinar student proaspat casatorit, care munceste ca taximetrist pentru a-si putea continua studiile, a avut un soc puternic in momentul in care si-a vazut agoniseala distrusa.

Mobilierul era facut scrum. Un calculator in valoare de peste 20 de milioane de lei s-a topit la propriu, iar peretii erau innegriti de fumul dens emanat de lucrurile arse. Potrivit pompierilor, pagubele materiale se ridica la 60 – 70 de milioane de lei. Din primele verificari, „vinovat“ de izbucnirea incendiului este un fier de calcat, pe care tinarul sau sotia acestuia l-a uitat in priza in cursul diminetii, inainte de a pleca la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS