20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalariatii de la RAUPS Rovinari intentioneaza sa intre in greva foamei

Salariatii de la RAUPS Rovinari intentioneaza sa intre in greva foamei

Cei aproximativ 50 de salariatii ai Societatii RAUPS Rovinari intentioneaza sa intre, in aceasta dimineata, in greva foamei. Acestia cer demiterea directorului societatii, Ion Paraschivoiu, si incasarea restantelor salariale.

Angajatii de la RAUPS au inceput protestele la mijlocul saptaminii trecute, dupa ce au fost trimisi in concediu fara plata de conducerea unitatii, desi nu

si-au mai primit salariile din luna aprilie. Subprefectul de Gorj, Marius Vlaicu, a incercat sa aplaneze conflictul de munca: „Le-am promis ca voi face demersurile necesare pe linga societatile de la care mai au de primit bani, pentru a le achita din restante. Dar au refuzat propunerea noastra si cer destituirea directorului societatii, masura care poate fi luata doar de patronul societatii“.

RAUPS Rovinari este patronata de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan, care a „reusit“ sa mai falimenteze si UREX Rovinari, care a intrat, de asemenea, in lichidare judiciara, acesta fiind cercetat penal pentru modul in care a devalizat societatea. RAUPS a intrat in procedura de reorganizare judiciara, urmind ca pe 11 octombrie sa aiba loc procesul pentru declararea falimentului societatii. Salariatii s-au inscris la masa credala cu suma de 1,8 miliarde de lei, reprezentind restantele salariale. RAUPS are datorii de 40 de miliarde de lei catre bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS