12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGradinita nr. 43 din Craiova, vandalizata de „golani“

Gradinita nr. 43 din Craiova, vandalizata de „golani“

Situata in cartierul Brazda lui Novac, Gradinita nr. 43 a devenit de citeva luni tinta „gastilor“ din zona, care o vandalizeaza periodic. Cei 220 de copii care o frecventeaza sint lipsiti de un spatiu adecvat pentru joaca. In plus, spatiul verde din jurul institutiei este plin de gunoaie. Desi reprezentantii gradinitei au depus numeroase plingeri la politie si primarie, pina in prezent nu s-au luat masuri.

Leagane si tiribombe rupte, geamuri sparte, reziduuri menajere, dar si mesaje obscene pe ziduri reprezinta cadrul in care se dezvolta peste 200 de copii, cu virste pina in sapte ani. Situatia se datoreaza, dupa cum afirma reprezentantii Gradinitei nr. 43, grupurilor de tineri care isi fac veacul in curtea institutiei. „Am facut plingere la politie si la primarie. A venit cineva si, dupa ce am purtat o discutie, a ajuns la concluzia ca nu ne pot ajuta. Nu de putine ori institutia noastra a fost sparta, furindu-se covoare si diverse obiecte. Intr-o zi, un angajat a fost agresat de citiva golani care stateau in curte“, a declarat Stefaneta Dinculescu, directoarea gradinitei.

Pentru ca in cartier nu sint amenajate locuri de joaca sau de distractie, majoritatea tinerilor isi pierd timpul prin gradinita. Indeletnicirile lor nu sint tocmai „ortodoxe“: distrug locurile de joaca ale copiilor, injura angajatii institutiei. „Nu mai stim ce masuri sa luam impotriva lor! Sparg geamurile si ne injura!“, a continuat indignata Stefaneta Dinculescu. Cea mai mare parte a leaganelor aflate in curtea gradinitei se afla intr-o stare avansata de degradare, fiind imposibila folosirea lor de catre copiii inscrisi aici. Pentru a ameliora situatia, directoarea a reusit sa amenajeze, in alta locatie, un mic loc de joaca. Acesta s-a dovedit insa insuficient pentru cei 220 de copii.

O alta problema cu care se confrunta este mizeria pe care o gasesc in fiecare zi la locul de munca, din cauza ciinilor din cartier care sint scosi la plimbare, dar si a nepasarii celor care folosesc spatiul verde.

In legatura cu aceasta situatie, viceprimarul Sorin Iordache a declarat: „La mine nu a ajuns nici o reclamatie de acest gen, insa primaria nu beneficiaza de fondurile necesare pentru a asigura paza in aceste locuri. Daca sint cazuri grave, noi cooperam cu jandarmii care intervin imediat. Este posibil ca in curind sa se infiinteze Politia Comunitara si atunci se vor rezolva mai usor problemele de acest gen“.

Lucrarile de igienizare nu au fost finalizate

210 milioane de lei au fost alocati Gradinitei nr. 43, in acest an, pentru realizarea lucrarilor de igienizare. Desi acestea trebuia terminate pina pe 16 august, nici pina in prezent firma care a cistigat licitatia nu a finalizat proiectul. Drept urmare, reprezentantii gradinitei au fost nevoiti sa apeleze la citiva parinti, pentru a termina lucrarile de renovare.

„Am avut de la inceput mai multe probleme cu banii care ne-au fost alocati. Initial, trebuia folositi pentru exterior, dar pina la urma am renuntat la renovarea fatadei in folosul interiorului. In conditiile care erau nu se mai putea lucra, asa ca am pus gresie si am zugravit. Din cei 80 de metri de gresie, au fost montati doar 40. Firma SC TRADI CONSTRUCT SRL nu a terminat lucrarea pe care a contractat-o“, a incheiat Stefaneta Dinculescu. Din pacate, situatia in care se afla gradinita nu este un caz unic, tot mai multe institutii de acest gen fiind vandalizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS