20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFosta conducere a UREX Rovinari a produs pagube de zeci de miliarde

Fosta conducere a UREX Rovinari a produs pagube de zeci de miliarde

Fosta conducere a SC UREX ROVINARI SA, din judetul Gorj, a produs pagube de zeci de miliarde, atit companiei, cit si bugetului de stat. Aceasta este concluzia unui raport intocmit de inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in urma unui control efectuat, in luna august, la firma gorjeana, aflata, in prezent, in administrare judiciara.

Sub conducerea fostului patron, brasoveanul Alexandru Crisan, UREX Rovinari a incheiat, in calitate de comitent, zece contracte de comision, cu SC MULTITRADE COMPANY SRL, SC PHOENIX TRADING COMPANY SRL, SC MONDEXIM SRL, SC ALEXANDER TRADING INTERNATIONAL SRL, SC ALEXANDER SRL si SC SANCRIS SRL, toate din Brasov.

Aceste firme, controlate tot de Crisan, au emis catre UREX facturi in valoare totala de 175,7 miliarde de lei, care, in urma unor referate intocmite de conducerea executiva a UREX, au fost trecute, cu aprobarea Consiliului de Administratie al acestei societati, pe costurile de productie.

UREX Rovinari si-a diminuat obligatiile fiscale la impozitul pe profit cu 13,1 miliarde de lei, iar sumele datorate drept TVA au fost micsorate, nejustificat, cu 28,1 miliarde de lei. De asemenea, conducerea UREX a decis nevirarea catre bugetul de stat a sumelor reprezentind impozit pe veniturile din salarii, contributii de asigurari sociale si de sanatate. Aceste sume, retinute din banii angajatilor, dar nevirate bugetului de stat, au ajuns la valoarea totala de 30,1 miliarde de lei.

Inspectorii fiscali au considerat ca faptele comise de fosta conducere executiva si de fostii membri ai Consiliului de Administratie al UREX constituie infractiuni, motiv pentru care ele au fost aduse la cunostinta institutiilor specializate, in vederea continuarii cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS