13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal13 milioane de lei pe luna pentru un lider sindical care nu mai reprezinta pe nimeni

13 milioane de lei pe luna pentru un lider sindical care nu mai reprezinta pe nimeni

• Societatea comerciala Telecomunicatii CFR SA, la care unic actionar este statul, plateste 13 milioane de lei pe luna unei persoane care nu executa nici o ora de munca pentru societate, pentru ca asa a dispus liderul federatiei TELCOM CF, Iosif Simina • Examenul profesional ce trebuia sa se desfasoare la Craiova a fost ratat deoarece reprezentantul sindicatului in comisia de examinare este contestat de sindicatul de la Craiova • Valeriu Buzduc, introdus pe sest in comitetul director al federatiei sindicatelor de ramura, declara ca sindicatul care l-a propulsat in comitetul director a fost exclus din federatie, dar el a ramas sa reprezinte oamenii muncii • De la 1 martie 2004, Buzduc, ramas fara sindicat, s-a inscris in sindicatul TELCOM Bucuresti, ca simplu membru, fara sa detina nici o functie • Valeriu Buzduc, cel care este platit de societate cu 13 milioane de lei si scos din productie, are nevoie de mai mult timp liber ca sa stea cu nepoata din Bucuresti.

La sediul Agentiei Craiova a SC Telecomunicatii CFR SA trebuia sa se desfasoare ieri-dimineata examenul profesional pentru o anumita categorie de salariati. In comisia de examinare a fost numit, alaturi de specialisti, Valeriu Buduc, ca reprezentant al Federatiei Sindicale TELCOM CF Romania, omul de care se leaga tot scandalul sindicalistilor din telecomunicatiile CF craiovene.

Asa cum am relatat in paginile ziarului, in luna ianuarie 2004, la Agentia Craiova din cadrul SC Telecomunicatii CFR SA s-au facut alegeri de sindicat in urma carora s-a ales o alta conducere,

s-a modificat statutul sindicatului, precum si titulatura organizatiei de sindicat de la Craiova, pastrindu-se continuitatea sindicatului care a functionat pina la aceste alegeri si in cadrul caruia Valeriu Buzduc era secretar. Secretarul organizatiei de la Craiova a reusit sa se puna bine cu liderul federatiei, Iosif Simina, pentru ca altfel nu se explica de ce la mai toate consfatuirile de la Bucuresti, precum si la semnarea contractului colectiv de munca a fost desemnat secretarul Buzduc si nu liderul de sindicat, cum era normal sa se intimple si cum era si statutar. Mai mult, Buzduc a fost cooptat in comitetul director al federatiei, desi comitetul este format din lideri sau vicelideri.

La data cind a fost cooptat Buzduc, liderul de la Craiova nici nu murise, nici nu-si schimbase locul de munca sau functia in cadrul organizatiei de sindicat.

„Liderul Pasculescu s-a dus o data la Bucuresti si de atunci directorul Zanc s-a suparat ca nu a fost cuviincios si i-a zis d-lui Simina ca el nu mai sta la aceeasi masa cu Pasculescu. Atunci Simina mi-a zis sa ma duc eu la Bucuresti si asa s-a intimplat ca nici nu a mai fost cooptat in comitetul director. Eu, conform statutului federatiei, puteam sa-i tin locul presedintelui de sindicat, lucru pe care

l-am si facut!“, a spus senin Valeriu Buzduc, ca raspuns la nedumerirea sindicalistilor craioveni fata de cooptarea sa in structurile de conducere ale federatiei sindicale.

„Eu sint membru al sindicatului din Bucuresti“

Salariatii de la Agentia Craiova a SC Telecomunicatii CFR Bucuresti nu au vrut sa participe la examenul profesional doar pentru ca Buzduc era desemnat de Simina sa faca parte din comisia de examinare.

De la huiduieli, la fluieraturi si lozinci de tot felul, sindicalistii au strigat cit i-au tinut puterile doar o auzi cineva ca societatea comerciala la care toti lucreaza scoate un om din productie care nu reprezinta pe nimeni si-l plateste regeste, mai bine decit daca ar veni la serviciu in fiecare zi.

„De la 1 martie 2004, eu nici nu mai sint membru in sindicatul liber si independent TELECOM CF Craiova, pentru ca am adeziune si sint membru de sindicat la organizatia Bucuresti. Aici, la Craiova, nu mai reprezint pe nimeni, dar in comitetul director sint pentru ca federatia la fiecare 150 de membri de sindicat poate sa scoata un om din productie ca sa se ocupe de nevoile salariatilor, iar eu sint unul dintre acestia. As putea sa ies la pensie sau as putea sa fac altceva, dar voi astepta decizia instantei pentru ca eu am contestat existenta Sindicatului TELECOM ca si continuator al vechiului sindicat“, a spus Valeriu Buzduc. Pina cind se vor lamuri problemele, secretarul pe care l-a parasit sindicatul, dar care si-a gasit refugiu in comitetul director al unei federatii care ii asigura atita timp liber pentru dublul salariului pe care-l lua ca simplu angajat la societate, incit isi poate rezerva o buna parte pentru cresterea nepoatei din Bucuresti. Celor de la Craiova nu le ramine decit sa astepte sa se faca nepoata lui Buzduc mare ca sa nu mai fie nevoie sa fie scos bunicul din productie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS