14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu de proportii la SC CELROM SA Turnu Severin

Incendiu de proportii la SC CELROM SA Turnu Severin

Sute de pompieri si angajati ai societatii s-au chinuit mai multe ore sa stinga flacarile care au atins peste 15 metri

Un incendiu de proportii a izbucnit joi dupa-amiaza la Combinatul de Celuloza si Hirtie CELROM din Drobeta Turnu Severin. Peste 40 de pompieri s-au chinuit mai bine de patru ore sa stinga flacarile izbucnite la depozitul de lemne. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa valoarea prejudiciului se ridica la aproape 1,2 miliarde de lei.

Cel mai mare incendiu produs pina acum la Combinatul de Celuloza si Hirtie CELROM a izbucnit joi, in jurul orei 14.30, Grupul de Pompieri „Drobeta“ din Turnu Severin fiind anuntat telefonic. Potrivit sefului de stat major al Grupului de pompieri „Drobeta“, Constantin Mincu, pompierii au fost anuntati cu mare intirziere, cind jumatate din depozit era deja in flacari. Peste 40 de pompieri militari, impreuna cu reprezentantii serviciilor de pompieri ale ROMAG PROD, ROMAG TERMO si MINPREST SERV si cu angajatii combinatului, s-au luptat ore in sir cu flacarile. La locul interventiei s-a constituit un dispozitiv circular cu 16 tevi de lucru, asigurind in permanenta apa pentru stingerea focarelor.

Flacarile se propagau cu repeziciune, fiind favorizate de vintul deosebit de puternic (in rafale, cu o viteza de 16m/s din directia N-V, S-E spre depozit) si au fost la un pas de a cuprinde si depozitul de hirtie si carton ondulat.

Incendiul a fost lichidat la ora 19.00. In incendiu au ars aproximativ 500 mc de busteni pentru celuloza, suprafata afectata fiind de aproape 6.000 mp. Totodata, au fost salvati circa11.500 mc de lemn.

Incendiul a izbucnit din cauza scinteilor provenite de la cazanele de produs abur ale centralelor termice din obiectiv. „Purtate de vint, acestea au aprins materialele combustibile, mai exact lemnul uscat“, a declarat locotenent Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS