22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn avocat din Corabia a declarat razboi justitiei locale

Un avocat din Corabia a declarat razboi justitiei locale

Paul Pacea, avocat in cadrul Baroului Olt, zona Corabia, a declarat razboi sefilor din justitia locala. El ii acuza pe prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Corabia, Corneliu Marinescu, si pe presedintele Judecatoriei Corabia, Mihai Delcea, de savirsirea infractiunilor de amenintare si abuz in serviciu. Paul Pacea sustine ca a fost amenintat de Mihai Delcea cu intocmirea unui dosar penal pentru ultraj, in intelegere cu seful procurorilor din Corabia, pentru a renunta la un proces penal pe care il are pentru o casa cu un binecunoscut scandalagiu din zona.

Paul Pacea afirma ca „prim-procurorul Corneliu Marinescu, «dezinteresat», a sustras mai multe documente din dosarul penal nr. 1441/2004 in care sint implicat, printre care doua sentinte civile si doua declaratii ale unor martori. A schimbat in doua rinduri rezolutia data de Parchet si a incurcat inculpatul cu partea vatamata!“. Drept urmare, avocatul din Corabia a formulat plingere penala la Parchetul General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva celor doi reprezentanti ai Ministerului Justitiei din Corabia. Gestul l-a costat insa destul de scump, Paul Pacea spunind ca a fost amenintat cu moartea de catre membrii retelei locale a crimei organizate, iar ulterior a fost „sfatuit“ de Corneliu Marinescu sa-si retraga plingerea daca tine la viata fiului sau. Avocatul sustine ca prim-procurorul i-ar fi spus ca ii are sub ascultare pe rudarii din Rosiori, precum si pe romii din Turnu si Caracal.

Jalbe peste jalbe

Peste o saptamina, Paul Ioan Pacea, fiul sau, ar trebui sa se prezinte la scoala din comuna Vadastra. Acest lucru nu se va intimpla, deoarece avocatul Pacea se teme pentru viata copilului sau. In ultima instanta, Paul Pacea s-a adresat ministrului justitiei, Cristian Diaconescu, pentru anchetarea celor doi magistrati, Corneliu Marinescu si Mihai Delcea. Infractiunile de care Pacea ii acuza sint amenintare si abuz in serviciu. Pacea ii numeste pe cei doi magistrati „protectori fideli ai crimei organizate locale“, cerind ministrului sa verifice, prin pirghiile ce-i stau la indemina, relatiile celor doi cu reteaua mentionata.

„Pe raza orasului Corabia, sint peste 40 de dosare penale in care crima organizata, sub protectoratul domnului prim-procuror, a actionat in ultimii doi ani, prin abuz de incredere, inselaciune si furt. Marinescu a legalizat, cu sprijinul a doi notari, camata tiganeasca, scop in care a folosit tot felul de clauze penale nule, exagerat de mari, aducind astfel tot atitea familii in pragul disperarii“, spune Paul Pacea in documentul remis sefului justitiei romane.

Ca semn de protest fata de abuzurile comise la adresa lui si a familiei sale, avocatul Paul Pacea a inaintat, pe linga un memoriu catre Consiliul Superior al Magistraturii, si o cerere de renuntare la cetatenia romana, aceasta fiind trimisa chiar presedintelui Ion Iliescu. Pacea a precizat ca, desi vrea sa renunte la cetatenia romana, acesta nu va accepta niciodata alta cetatenie. Paul Pacea intentioneaza sa se adreseze si Curtii Europene a Drepturilor Omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS