15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIlie Daniel, condamnat pentru luare de mita, isi cauta dreptatea la Strasbourg

Ilie Daniel, condamnat pentru luare de mita, isi cauta dreptatea la Strasbourg

Fostul primar al comunei Bilteni, din judetul Gorj, Ilie Daniel (PSD), condamnat pentru luare de mita de Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, sustinind ca este nevinovat si ca nu a avut parte de un proces corect. Acesta spune ca plingerea sa a ajuns la CEDO si asteapta sa fie admisa si sa fie pusa pe rolul instantei de judecata. „Nu sint vinovat. Am fost arestat de Parchet si trebuia sa fiu condamnat, ca asa functioneaza sistemul judecatoresc in Romania. Nu puteau sa ma scoata nevinovat atita timp cit am fost arestat. Magistrati sint si judecatorii, si procurorii si nu pot sa-si scoata ochii unii altora. Am primit de la CEDO confirmarea ca plingerea mea a fost primita.

Condamnat cu executare la locul de munca pentru luare de mita

Ilie Daniel a fost condamnat, in primavara anului trecut, de Curtea Suprema de Justitie la doi de inchisoare cu executare la locul de munca. Instanta a respins recursul formulat de fostul primar pesedist. Acesta a fost surprins de politisti in toamna anului 2000, in timp ce primea o suma de bani de la un cetatean din comuna, pentru a-i facilita construirea unei spatiu comercial. In primavara anului 2001, fostul edil a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de inchisoare cu executare la locul de munca. Fostul primar a facut recurs, dar Curtea de Apel Craiova a mentinut condamnarea, reducind pedeapsa cu doi ani.

Ilie Daniel s-a mai aflat in atentia procurorilor, fiind reclamat penal de un agent economic ca i-ar fi cerut 30 de milioane de lei pentru a-i acorda un contract de efectuare de lucrari de reparatii la o scoala. Parchetul a dispus in acest caz neinceperea urmaririi penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS