19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi folcloristi turci au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

Doi folcloristi turci au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara

Cu numai o zi inainte de incheierea Festivalului International de Folclor de la Tirgu Jiu, mai multi componenti ai ansamblurilor din Turcia si Italia au acuzat dureri la stomac. Doi tineri din Turcia au fost internati in spital, fiind depistati cu toxiinfectie alimentara. Din cauza problemelor de sanatate, acestia nu au mai putut participa la Gala Laureatilor. Folcloristii cred ca mincarea oferita de organizatori nu a fost de buna calitate.

Doi componenti ai Ansamblului de folclor din Turcia, care au participat la Festivalul International de Folclor, desfasurat in municipiului Tirgu Jiu, in perioada 29 august – 4 septembrie, au fost internati in spital vineri, 3 septembrie, cu toxiinfectie alimentara. Mai multi membri ai ansamblului din Italia s-au simtit rau, dar au refuzat sa se interneze. Potrivit medicilor, 11 italieni s-au plins de dureri stomacale. La festival au participat ansambluri din sase tari. Participantii din strainatate au mincat la cantina Colegiului National „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu. Adnan Kose, de 16 ani, si Sevi Ezgi, de 17 ani, au ajuns la spital cu stari de greata, diaree si colici abdominale.

Acestia si-au revenit rapid, in urma tratamentului administrat de cadrele medicale si au fost externati din spital simbata seara. „Seara am fost la masa, la cantina, unde am mincat peste. Apoi am mers in discoteca, unde am baut Coca Cola. Dupa aceasta, ne-am simtit foarte rau. Am ajuns la hotel si am luat medicamente, dar nu au avut nici un efect si am venit la spital. Nu am mincat nimic de pe strada“, povesteste Adnan Kose. Acestia au plecat din Romania ieri-seara.

Organizatorii spun ca mincarea a fost buna

Cornel Popescu, presedintele Comitelului de organizare a festivalului si vicepresedinte al consiliului judetean, a spus ca s-au luat probe din mincarea de la cantina si a reiesit ca aceasta nu era alterata: „Or fi mincat ceva prin oras, pizza, struguri sau mai stiu eu ce. Cei de la Directia de Sanatate Publica Gorj au venit si au luat probe de unde s-a mincat si nu s-a gasit nimic in neregula. Medicul care a fost la ei, la hotel, a gasit prin camere struguri nespalati. Noi nu facem politie, pe unde au mincat ei. La cantina au luat masa 300 de oameni si nu s-a intimplat nimic, decit acestia au acuzat dureri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS