10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTuristi olandezi prinsi cu droguri la Caracal

Turisti olandezi prinsi cu droguri la Caracal

Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CCOA) Olt au depistat pe 1 septembrie patru persoane care detineau asupra lor droguri si munitie de razboi, introduse ilegal in tara. Totul s-a petrecut cu ocazia unei verificari in trafic efectuate de lucratorii CCOA in colaborare cu politistii din Caracal pe strada Craiovei.

„Pe baza informatiilor detinute in cadrul departamentului, pe 1 septembrie am oprit in trafic un autoturism marca Honda Civic in care se aflau patru persoane: doi olandezi si doua tinere din Romania. Fetele, de 24, respectiv 25 de ani, munceau in Olanda si erau originare din zona Caracal. Olandezii au declarat ca se aflau pentru prima data in tara noastra. In momentul in care am controlat autoturismul si bagajele pasagerilor am descoperit, sub rezervorul instalatiei GPL, 11 comprimate ecstasy, ce aveau imprimate pe una din fete un trifoi cu patru frunze, si un cartus, calibrul 9 mm nepercutat“, a spus comisarului Dumitru Dumitru, seful CCOA Olt.

De asemenea, in buzunarul portierei dreapta fata s-a gasit un cartus, iar in scrumiera de pe consola centrala a fost gasit un rest de tigara cu continut de marijuana. Cei patru asa-zisi turisti au recunoscut ca fumasera cu totii din acea tigara. Controlul bagajelor a adus noi surprize: in poseta uneia dintre tinere a fost gasita o tableta de ecstasy impachetata intr-o bucata de folie din material plastic transparent, avind imprimata pe una din fete o semiluna. Olandezii, pusi in fata dovezilor, au recunoscut ca obiectele le apartineau. Dintre fete, doar una a recunoscut ca se drogheaza. Politistii CCOA Olt, care nu au facut publica identitatea celor patru persoane, cred ca acestea au legaturi apropiate cu retele mafiote din strainatate, care se ocupa cu traficul de droguri. Primele cercetari indica faptul ca invinuitii au introdus ilegal drogurile si munitia in Romania pe 29 august, prin Vama Cenad. Toti cei patru sint acum cercetati in stare de libertate, dosarul fiind inaintat spre solutionare Parchetului de pe linga Tribunalul Olt. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca sa stea la inchisoare intre zece si 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS