18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNastase l-a anuntat ca succesor pe Geoana

Nastase l-a anuntat ca succesor pe Geoana

Premierul Adrian Nastase, aflat ieri intr-o vizita la Craiova, a anuntat oficial ca PSD il va propune pe actualul ministru de externe, Mircea Geoana, ca prim-ministru, in cazul in care partidul de guvernamint va cistiga alegerile generale din toamna. Tandemul cu care PSD se va infatisa in fata alegatorilor va fi Adrian Nastase – presedinte, Mircea Geoana – premier.

Nastase a venit la Craiova pentru a discuta cu primarii participanti la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR). Oficializarea tandemului s-a facut insa in fata muncitorilor de la DAEWOO Craiova, unde Adrian Nastase a ajuns inopinat.

„Am facut un anunt important pentru noi, ca partid, si sper sa fie important si pentru viitorul tarii“, s-a exprimat ulterior Nastase. Premierul a explicat alegerea facuta prin aceea ca Geoana „are foarte multe calitati, experienta la guvernare in calitate de ministru de externe, este credibil atit in interior, cit si in relatia cu partenerii nostri din strainatate“. In plus, Geoana se afla in vederile partidului pentru un loc in Senat din partea Doljului, motiv pentru care s-a ales sa fie lansat la Craiova. La rindul sau, Mircea Geoana s-a declarat „mindru“ ca face parte din „echipa lui Adrian Nastase“ si totodata nerabdator sa depuna juramintul „in fata noului presedinte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS