20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi taximetristi, retinuti de politie pentru trafic cu mercur

Doi taximetristi, retinuti de politie pentru trafic cu mercur

Acestia cautau clienti pentru 5,710 kilograme de mercur alb, pe care cereau peste 4.000 de dolari

Lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj au reusit joi sa prinda in flagrant doi taximetristi craioveni, care isi cautau clienti pentru o importanta cantitate de mercur. Acuzati de trafic de substante toxice, cei doi risca sa-si petreaca ani buni in spatele gratiilor.

In locul clientilor, au sosit la intilnire politistii

Politistii de la Crima Organizata aflasera de citeva zile ca taximetristul Stefan Tudor, de 37 de ani, din comuna doljeana Macesu de Jos, ar avea de vinzare mercur alb, asa ca au inceput sa-l fileze. Joi, s-au tinut dupa Tudor citeva ore, timp in care acesta a „bintuit“ de la un capat la altul al municipiului Craiova, in cautare de potentiali cumparatori pentru mercur. Spre dupa-amiaza, si-a fixat o intilnire cu un asemenea individ, in apropierea haltei Triaj din cartierul Craiovita Noua. Ajungind la locul de intilnire, oamenii legii l-au observat de departe pe Stefan Tudor plimbindu-se nervos pe marginea drumului, cu o plasa in mina. S-au apropiat si l-au luat „ca din oala“. Cind i-au desfacut plasa, politistii au descoperit in interior doua sticle de plastic de o jumatate de litru, in care se gasea cantitatea de 5,710 kilograme de mercur alb.

Dindu-si seama ca nu are rost sa nege, Tudor a recunoscut ca dorea sa vinda mercurul cu pretul de 750 de dolari kilogramul. Mai mult, a dezvaluit si faptul ca are mercurul de la un prieten al sau, pe nume Costinel Daniel Truda, de 25 de ani, tot taximetrist, care il astepta la mica distanta, intr-un Tico galben. Vazindu-i pe politisti cind se apropiau, Truda a reusit pe moment sa scape fugind. A fost totusi prins dupa citeva ore, insa n-a vrut cu nici un chip sa recunoasca faptul ca ar avea vreun amestec in afacerea cu mercur alb.

Retinuti de politie pentru 24 de ore, cei doi au fost prezentati ieri in fata procurorilor Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, care au propus cercetarea lor in stare de arest preventiv.

„In cursul desfasurarii anchetei, urmeaza sa stabilim in continuare de unde provine mercurul pe care incercau sa-l vinda si ce persoane mai sint implicate in aceasta afacere ilegala“, a precizat comisarul Mauriciu Popa, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS