10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCisterna s-a oprit pe linia ferata

Cisterna s-a oprit pe linia ferata

Un camion si o cisterna plina cu praf de ciment au fost implicate intr-un accident rutier spectaculos, petrecut in noaptea de joi spre vineri, in apropierea garii din comuna doljeana Pielesti. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, insa a provocat blocarea caii ferate intre localitatile doljene Pielesti si Robanesti.

Ion Bucur, de 53 de ani, din Ludus, judetul Mures, se afla ieri, in jurul orei 4.30, la volanul autocamionului cu numarul de inmatriculare MS-02-RDH, apartinind firmei ROMVELO SA Ludus, cu care se deplasa dinspre Craiova catre Bals pe Drumul European E 574. In dreptul garii Pielesti, autocamionul a ajuns din urma o caruta nesemnalizata, pe care Bucur a observat-o prea tirziu din cauza ploii. Soferul a incercat sa evite impactul cu caruta, frinind violent, iar masina lui a „valsat“ pe sosea, oprindu-se de-a curmezisul partii carosabile.

Chiar in acel moment, din sens opus se apropia un autotren-cisterna, cu numarul AG-18-SNP, condus de Alexandru Aldea, de 43 de ani, din Merisani-Arges. Vazind ca drumul este blocat de camion, Aldea a incercat sa evite impactul frontal. A virat dreapta, iesind de pe carosabil, insa partea din spate a masinii sale a acrosat camionul, avariindu-l. Cisterna, incarcata cu 30 de tone de ciment, si-a continuat apoi drumul pe linga sosea, a „ras“ un stilp de electricitate, a urcat rambleul caii ferate si s-a oprit pe sine. Din fericire, linia ferata dintre localitatile doljene Pielesti si Robanesti este inchisa de citeva saptamini, din cauza unui pod care s-a prabusit. Faptul ca nu circula trenuri pe acea portiune de cale ferata s-a dovedit, pina la urma, in defavoarea conducatorului autocisternei, pentru ca autoritatile feroviare nici nu au vrut sa intervina pentru degajarea urgenta a liniei ferate, spunind ca vor aduce un tren-macara dupa ce proprietarul autovehiculului blocat de-a curmezisul sinelor va plati contravaloarea ridicarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS