19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChiciu s-a proptit cu Opelul in fiul unui cunoscut om de afaceri craiovean

Chiciu s-a proptit cu Opelul in fiul unui cunoscut om de afaceri craiovean

Razvan Popescu mergea cu scuterul cind a fost lovit de un autoturism, condus, se pare, de o ruda apropiata a lui Eminescu

Un grav accident rutier s-a petrecut joi seara, in jurul orei 22.00, in Craiova, la intersectia bulevardului Stirbei Voda cu strada Matei Basarab.

Un Opel Vectra cu numar strain, care venea dinspre Ciuperca pe Stirbei Voda, a efectuat un viraj la stinga pe Matei Basarab si s-a proptit in calea unui scuter care venea dinspre Posta. Autovehiculul cu doua roti a intrat in plin in portiera din dreapta spate a Opelului. Din cauza impactului, conducatorul scuterului, Razvan Popescu, de 18 ani, din Craiova, a fost proiectat citiva metri, alegindu-se in cadere cu grave traumatisme. Cu toate acestea, echipajul SMURD sosit pentru a-i acorda victimei primele ingrijiri medicale nu a mai gasit la fata locului nici un ranit. Tinarul fusese dus la spital cu o viteza demna de cartea recordurilor de mai multi prieteni, aparuti ca din senin la locul accidentului. Razvan Popescu a fost internat in Clinica de chirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, dupa ce medicii craioveni au constatat ca avea trei coaste fracturate. Tinarul a fost operat ieri pentru ruptura de splina, iar starea lui este stabila.

Soferul risca pina la trei ani de inchisoare

Potrivit politistilor craioveni, primele cercetari la fata locului au aratat ca soferul Opelului ar fi vinovat de producerea accidentului, pentru ca ar fi efectuat un viraj la stinga fara sa acorde prioritate scuterului. Chiar daca lucrurile sint aproape clarificate in aceasta privinta, au ramas multe intrebari fara raspuns. Prietenii care l-au insotit pe Razvan la spital au avut grija sa-l tina departe de ochii ziaristilor. Pacientul a fost transportat prin spital ca si cind ar fi fost mort – pe o targa, acoperit cu un cearsaf – pentru a fi ferit de aparate de fotografiat si camerele de filmat. Razvan Popescu este fiul omului de afaceri craiovean Mihai Popescu si, dupa toate probabilitatile, era un prieten apropiat al fiului lui Ilie Vilau, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Vilau chiar a dat o raita pe la spital in seara accidentului si l-a vazut pe baiat, insa a disparut la fel de discret, refuzind sa comenteze cele intimplate.

In privinta autorului accidentului, acesta s-a dovedit, la rindul sau, foarte discret. Surse neoficiale sustin ca Teodor Chiciu ar fi ruda cu Eminescu, celebru personaj din lumea interlopa craioveana.

Avind in vedere ranile suferite de conducatorul motoscuterului, soferul Opelului este cercetat pentru vatamare corporala din culpa in forma agravata si risca pina la trei ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS