28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicutul a cazut si a tot cazut, pina a intrat in coma si a murit

Micutul a cazut si a tot cazut, pina a intrat in coma si a murit

Procurorii gorjeni nu au reusit, dupa prima zi de audieri, sa afle cauza mortii baiatului de un an si opt luni, internat luni in coma profunda la Spitalul de Urgenta Craiova si care a decedat in ziua urmatoare, din cauza multiplelor leziuni suferite. Procurorul criminalist Gheorghe Constantinescu sustine ca i-a audiat pe mama lui Alexandru Caragui, pe tatal vitreg al acestuia, gardianul public Constantin Poncea, precum si pe mai multi vecini din comuna gorjeana Vagiulesti, unde a avut loc incidentul, dar nu a putut stabili cu certitudine daca baietelul a murit din cauza unei batai sau pur si simplu a cazut.

Declaratia procurorului ar fi chiar hilara, daca problema nu ar fi atit de grava. Textual, Constantinescu a spus ca „nu a vazut nimeni ca baietelul a fost batut. Din declaratiile vecinilor, Constantin Poncea, tatal vitreg (si suspectul principal in acest caz-n.r.), avea grija de copii si se purta bine cu ei. Fetita mai mare il plimba pe baietel cu un carut de carat buteliile si acesta mai cadea din el, fapt confirmat si de vecini. Leziunile puteau surveni si de la caderea din pat“. Cu alte cuvinte, baietelul a cazut de „n“ ori din carut, pina s-a ales cu citeva leziuni. Pus in pat, ca sa isi revina dupa cazaturile din carut, este posibil ca micutul sa fi cazut din nou, si nu o data, ci de mai multe ori. Evident, dupa fiecare cazatura, copilul se urca la loc in pat, ca sa aiba de unde sa cada. Si a tot cazut pina a intrat in coma si a murit.

Pentru a lamuri acest caz, pe care il considera „extrem de complicat“, procurorul Constantinescu a afirmat ca va cere o expertiza suplimentara la Institutul de Medicina Legala din Craiova. Aceasta expertiza ar trebui sa-l lamureasca pe magistratul gorjean si cum s-a ales copilul cu leziuni la talpi… probabil a mai cazut si in picioare, din cind in cind.

In sprijinul nevinovatiei parintilor, procurorul Constantinescu a facut urmatoarele descoperiri: „Am gasit vecini care au declarat ca barbatul, care era capul familiei, avea grija de copii, le aducea mincare si ce le mai trebuia, atunci cind venea de la serviciu. Miercuri, cind copiii ceilalti au fost luati de Directia de Protectie a Copilului Gorj, acestia au plins mai mult dupa tatal lor decit dupa mama care i-a crescut. In plus, in curte existau pasari, animale, semn ca femeia avea grija de gospodarie“. Probabil ca urmatorul pas in ancheta magistratului gorjean va fi sa interogheze animalele din curte, pentru a afla daca lucrurile stau chiar asa cum spun vecinii. Este posibil ca macar animalele sa fi vazut ceva…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS