17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMicutul de un an si opt luni - ucis cu cruzime

Micutul de un an si opt luni – ucis cu cruzime

• Principalii suspecti sint mama copilului, Ioana Caragui, si concubinul acesteia, Constantin Poncea, gardian public la Matasari
• Leziunile dovedesc ca baietelul a fost lovit cu pumnii, apoi, cu o cruzime greu de imaginat, a fost apucat de picioare si lovit cu capul de pereti

Oamenii legii au inceput ieri ancheta in cazul micutului Alexandru Caragui, de un an si opt luni, care a decedat marti seara la Spitalul de Urgenta Craiova.

Alexandru Caragui a fost adus luni seara, in jurul orei 22.30, la Spitalul de Urgenta Craiova, cu o ambulanta de la Tirgu Jiu. Copilasul era in coma profunda si avea corpul acoperit de vinatai. Medicii craioveni care l-au luat in primire in serviciul de urgenta si-au dat seama ca victima a fost snopita in bataie. Prezentind leziuni grave – edem cerebral si hemoragii cerebrale, diagnosticul de internare fiind de traumatism cranio-cerebral grav, coma de gradele III – IV, micutul avea sanse infime de supravietuire, fiind practic in moarte cerebrala. Marti seara, in jurul orei 19.00, baietelul a decedat, in ciuda tuturor eforturilor cadrelor medicale de a-l tine in viata.

„A fost cu certitudine victima unei agresiuni“

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a demarat o ancheta in privinta mortii micutului Alexandru Caragui. Potrivit prim-procurorului Emil Mota, dosarul a fost deja inregistrat si se fac cercetari cu privire la savirsirea infractiunii de omor, principalii suspectii fiind parintii copilului. Anchetatorii asteapta insa rezultatul autopsiei. „Am dispus printr-o ordonanta efectuarea necropsiei. Asteptam rezultatele si, in functie de acestea, vor lua masurile care se impun“, a spus prim-procurorul Emil Mota.

La solicitarea procurorilor gorjeni, medicii legisti din Dolj au efectuat ieri-dimineata autopsia cadavrului. Au constatat astfel ca micutul prezenta semnele unei batai crunte: urme de palme si pumni pe tot corpul, apoi leziuni craniene specifice lovirii de un corp dur, ca si cind ar fi fost dat cu capul de pereti. „A fost cu certitudine victima unei agresiuni. Mai multe nu pot spune, pentru ca este vorba despre o ancheta in curs de desfasurare“, a mentionat medicul legist care a efectuat autopsia, nedorind sa-si dezvaluie identitatea.

Neurochirurgul Alexandru Camenita, al carui pacient a fost micutul Caragui, sustine ca leziunile pe care le avea copilul au fost provocate cu certitudine prin agresiune: „Probabil copilul plingea de foame, iar cineva l-a luat la bataie ca sa-l potoleasca. Dupa leziuni, probabil ca persoana s-a enervat pe copilul care nu tacea, asa ca l-a luat de picioare si l-a lovit cu capul de pereti. Un asemenea caz – un copil sub doi ani omorit in bataie – nu a mai fost intilnit la Spitalul de Urgenta Craiova“.

Cel care l-a omorit pe copil in bataie risca inchisoare pe viata

Procurorii gorjeni urmeaza sa primeasca raportul medico-legal prin care specialistii vor mentiona cu lux de amanunte cum a survenit moartea. Pina atunci, bazindu-se pe concluziile preliminare ale autopsiei, oamenii legii ii vor audia pe principalii suspecti. Cei vizati sint mama copilului, Ioana Caragui, si concubinul acesteia, un anume Constantin Poncea, din satul Vagiulesti al comunei gorjene Samarinesti, gardian public la Matasari.

Nu este exclus ca oamenii legii sa considere ca a fost vorba de un omor deosebit de grav, savirsit prin cruzimi, data fiind gravitatea deosebita a ranilor care au dus la moartea micutului. Intr-o asemenea situatie, autorul agresiunii – fie ca e vorba de mama lui Alexandru, fie ca a fost concubinul acesteia sau o alta persoana – risca sa-si petreaca in spatele gratiilor tot restul vietii.

Tot ieri, o comisie formata dintr-un reprezentant al Directiei pentru Protectia Copilului Gorj si un politist s-a deplasat la domiciliul familiei Caragui, pentru a constata conditiile in care traiesc cei trei copiii care se mai afla in grija Ioanei Caragui. Nineta Gruia, director adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Gorj, a mentionat ca toti cei trei copii au fost dusi in regim de urgenta la centrul de plasament pentru a fi evaluati, urmind sa fie facuta o propunere in Comisia pentru protectia copilului, pentru a se lua o masura corespunzatoare: „Conditiile erau modeste, dar nu tragice. Am decis sa ii preluam, pentru a nu supusi la stres din cauza evenimentelor care au avut loc“.

La morga Spitalului de Urgenta Craiova, unde se afla corpul neinsufletit al micutului, nu venise nimeni, pina ieri la ora 13.00, sa-i aprinda macar o luminare la capatii baietelului decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS