13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Mandat de aducere pe numele comandantului Gardienilor Publici Gorj

Politia Gorj a emis, la solicitarea procurorilor, un mandat de aducere pe numele comandantului Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene. Acesta nu s-a prezentat ieri la sediul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat intr-un dosar penal in care este cercetat.Comandantul Gardienilor Publici este asteptat astazi la Parchet pentru a raspunde procurorilor in legatura cu acuzatiile care i se aduc. Spiridon Foanene este cercetat pentru abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si delapidare. Conducerea Corpului Gardienilor Publici Gorj a acordat mai multor firme din Tirgu Jiu, Lupeni si Mioveni patru miliarde de lei. Potrivit anchetatorilor, banii s-au dat in baza unor facturi fictive. Restantele salariale catre Corpul Gardienilor Publici se ridica la aproximativ cinci miliarde de lei. In acest dosar mai sint cercetati si alti angajati din cadrul institutiei, fiind posibil ca ancheta sa se extinda si asupra altor persoane din conducerea institutiilor publice.

S-a urcat cu Volkswagenul in caruta

Un localnic din comuna doljeana Motatei si-a „parcat“ Volkswagenul intr-o caruta pe care nu a observat-o. Alin Barbulescu, de 24 de ani, a provocat un accident rutier cu trei victime pe raza comunei Perisor. Luni seara, in jurul orei 22.00, conducatorul auto nu a observat o caruta care se deplasa in aceeasi directie de mers, lovind violent atelajul in partea din spate. In urma impactului, atelajul a fost partial distrus, iar carutasul Marin Stoica, de 45 de ani, si cei care-l insoteau – Ion Flueran, de 49 de ani, si un minor de sase ani – au fost raniti, avind nevoie de ingrijiri medicale. Politistii continua cercetarile, urmind sa dispuna masurile corespunzatoare in momentul in care vor primi certificatele medico-legale ale victimelor.

Om de afaceri cercetat pentru vinzarea succesiva a unui imobil

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat in cazul om de afaceri gojean, care a vindut succesiv un imobil catre mai multe firme pentru a beneficia de TVA. Mihail Birsescu este cercetat pentru evaziune fiscala. Potrivit procurorilor, acesta a beneficiat de deducere de TVA de 15 miliarde de lei, in urma vinzarii unei cladiri.

Tilharit de zece milioane pentru ca n-a avut o tigara

Un tinar de 17 ani, din orasul Dabuleni – judetul Dolj, a fost tilharit in plina zi de doi indivizi care s-au suparat pe el ca n-a avut sa le dea tigari.

Dorian Visan se deplasa luni catre casa, pe DJ 542, venind dinspre Amarastii de Jos. La un moment dat, s-a intilnit cu doi tineri care veneau din sens opus. Cei doi l-au intrebat pe Dorian daca are tigari. Adolescentul le-a spus ca nu fumeaza, iar cei doi au incercat sa ii ia banii. Pentru ca nu s-a opus, ei au tabarit cu pumnii si cu picioarele asupra lui, snopindu-l in bataie. Apoi i-au scotocit prin buzunare, lasindu-l fara cele zece milioane de lei pe care-i avea la el. Agresorii au fugit cu banii, iar victima s-au dus imediat la politie sa reclame tilharia. In citeva ore, politistii au reusit sa-i descopere pe autorii faptei. Retinuti sub acuzatia de tilharie in forma calificata, fratii Florian si Peter Andrei, de 18, respectiv 16 ani, din Amarastii de Jos, risca intre cinci si 20 de ani de inchisoare.

Bailestean accidentat de un sirb

Un sirb care manevra neatent masina in marsarier a accidentat grav un batrin din Bailesti. Luni dimineata, in jurul orei 10.00, Radosav Stanojevic, de 53 de ani, din Serbia, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2001, nu s-a asigurat cind a manevrat cu spatele Opelul personal pe strazile din Bailesti. Mergind cu viteza in marsarier, sirbul l-a lovit cu masina pe Aurica Ciocioana, de 80 de ani, din localitate, care era in spatele Opelului. Grav ranit, batrinul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijiri medicale. Politia continua cercetarile, urmind sa dispuna masurile corespunzatoare in functie de gravitatea leziunilor victimei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS