13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalariatii de la CAZARE CANTINE Jilt au intrat in greva

Salariatii de la CAZARE CANTINE Jilt au intrat in greva

Sindicatul a depus o plingere penala impotriva conducerii Complexului Energetic Turceni

Sindicatul din cadrul SC CAZARE CANTINE JILT SA a depus plingere penala impotriva Complexului Energetic Turceni si a anuntat intrarea in greva pentru a protesta fata de decizia de inchidere a unitatii.

Conducerea complexului energetic a hotarit sa nu mai acorde o masa calda minerilor, oferindu-le in schimb tichete de masa. Presedinta Sindicatului „Umanistul“, Maria Roman, spune ca aceasta decizie incalca Legea privind protectia muncii, potrivit careia salariatii din industria miniera trebuie sa primeasca o masa calda.

Lidera de sindicat spune ca angajatii unitatii isi vor pierde locurile de munca, fara nici un fel de plati compensatorii, iar salariatii sint decisti sa intre in greva foamei: „Daca pina la 1 septembrie nu se revine la normalitate si nu vom avea din nou locuri de munca, vom intra in greva foamei pe timp nelimitat. Intr-o localitate ca Matasari, unde somajul este de peste 45%, decizia de a «omori» 80 de locuri de munca este o crima, iar acordarea tichetelor de masa este o afacere rentabila pentru sefi si dezastruoasa pentru mineri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS