14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria evacueaza o gradinita ca sa faca loc Casei casatoriilor

Primaria evacueaza o gradinita ca sa faca loc Casei casatoriilor

Aproape 200 de copii impreuna cu educatoarele lor vor fi ingramaditi de la toamna in doua sali de clasa

Pentru ca in oras nu exista o Casa a casatoriilor, primarul din Rimnicu Vilcea, Mircea Gutau, este hotarit sa evacuzeze o gradinita si sa transforme localul intr-un spatiu „adecvat“, in care tinerii insuratei sa-si uneasca destinele.

In urma cu trei ani, primaria a achizitionat cladirea, o fosta casa nationalizata revendicata si cistigata de fostul proprietar.

In opinia primarului Gutau, cele opt educatoare si cei 200 de copii au fost lasati destul timp in acel loc si acum trebuie mutati.

Cladirea gradinitei este construita pe o suprafata de 400 de metri patrati, impartita in sali spatioase, optime pentru activitatea educativa, o curte de 1.500 de metri patrati ce ofera destul spatiu de joaca micutilor.

Directoarea Gradinitei nr. 2, Mariana Ionescu, sustine ca de mai mult timp cladirea de la numarul 29 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu face obiectul intereselor edililor locali: „M-am luptat cu fostii primari Zamfirescu si cu cu Sabau si acum ma lupt cu Gutau. Asta-i o cladire vizata…“.

Spatiul oferit la schimb de primarie este impropriu desfasurarii unei activitati corespunzatoare. Aici avem destul spatiu necesar activitatii noastre. Ei vor sa ne ingramadeasca in 90-100 de metri patrati, sa ne dea spatiu de joaca o parcare si, in plus, intrarea copiilor se va face pe usa de evacuare in caz de urgenta“. Cadrele didactice sint hotarite sa se opuna deciziei primarului si afirma ca, daca va fi nevoie, le vor cere parintilor sa protesteze in fata primariei.

Parcare transformata in loc de joaca

Conducerea Scolii generale nr. 5 nu este de acord sa cedeze doua sali de clasa Gradinitei nr. 2. Constantin Dobre, directorul Scolii nr. 5, se teme ca parintii elevilor de clasa a VIII-a vor face scandal deoarece copiii lor vor avea cursuri dupa-amiaza: „Asta contravine regulamentului scolar. Si, in plus, nu stiu daca un proiect de consiliu este de ajuns pentru a muta in scoala o gradinita. In primul rind, iesirea de siguranta in caz de incendiu va fi blocata, cabinetul medical al scolii va fi dezafectat, iar parcarea profesorilor va fi desfiintata si transformata in loc de joaca“, sustine directorul. Toate demersurile facute de conducerea scolii de a stopa initiativa primarului au fost zadarnice.

El a propus construirea unei cladiri pe terenul aferent scolii. „Nu stiu de ce nu aloca banii pe care vor sa-i investeasca pentru a moderniza o Casa de casatorii intr-o gradinita in constructia unei cladiri cu doua sali chiar aici, in aproprierea scolii. La urma-urmei, de cit spatiu ai nevoie pentru o Casa de casatorii?“, a mai spus directorul Dobre.

Primaru’ e in concediu!

Nu se stie de ce primaria nu este de acord cu construirea unei alte Case a casatoriilor si, mai ales, de ce tine cu orice pret sa fie stramutata o gradinita cu 200 de copii pentru a face loc unei institutii cu un program de lucru destul de restrins in timpul saptaminii, stiut fiind ca majoritatea cuplurilor isi unesc destinele in week-end.

Se mai vehiculeaza ideea ca doar o mica parte din imobil va fi destinata Casei casatoriilor, iar cea mai mare va fi transformata in casa de oaspeti pentru musafirii veniti in vizita in urbe.

Punctul de vedere al primarului a fost imposibil de obtinut. „Domnul primar este in concediu in Ungaria!“, asa raspundeau la unison toti functionarii din primarie. Si daca nu-i primarul, nimeni altcineva nu are competenta sa dea relatii presei.

Cert este ca acest conflict izvorit din hotarirea primarului nu se va stinge prea curind, mai ales ca noul an scolar bate la usa. Parintii copiilor impreuna cu cadrele didactice intentioneaza sa blocheze demersul primarului prin orice mijloace legale. Directoarea gradinitei se afla zilele acestea la Bucuresti, unde incearca sa sensibilizeze autoritatile centrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS