14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn microbuz Peugeot Boxer s-a prins in hora miresei, calcind noua nuntasi

Un microbuz Peugeot Boxer s-a prins in hora miresei, calcind noua nuntasi

Un calafetean a semanat panica in rindul locuitorilor din comuna doljeana Galicea Mare, dupa ce a lovit in plin cu microbuzul pe care il conducea mai multi localnici care petreceau duminica seara la o nunta. In urma impactului, noua persoane au ajuns la spital, trei dintre ele raminind internate in stare grava. Nuntasii sustin ca autorul accidentului a intrat intentionat in grupul de oameni, incercind astfel sa se razbune pe nevasta infidela, pe care s-ar fi asteptat sa o gaseasca printre nuntasi.

Autoritatile sustin insa ca a fost vorba doar de un simplu accident, produs pe fondul consumului de alcool. Dupa incident, soferul a parasit locul accidentului, fiind prins citeva ore mai tirziu. In timp ce soferul era retinut de politisti pentru cercetari, localnicii din Galicea Mare au vrut sa-si faca singuri dreptate. Confundind un microbuz care trecea prin localitate cu cel care macelarise nuntasii, oamenii l-au oprit si le-au tras o mama de bataie celor trei ocupanti. Victimele au aflat de ce au mincat bataie abia cind au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale. Unul dintre cei batuti este angajat al Spitalului de Urgenta Craiova si se ducea la serviciu. Soarta a facut ca el sa ajunga la locul de munca, insa cu o ambulanta, in calitate de pacient.

A trecut ca vintul

Nunta mare duminica in comuna doljeana Galicea Mare. Chiar in zi de sarbatoare se casatoreau doi tineri din localitate, Marilena Stefan, de 19 ani, si Gheorghe Vaduva, de 25 de ani. Petrecerea , desfasurata dupa cum o cere datina intr-un cort amplasat in curtea parintilor miresei, s-a intins pina aproape de miezul noptii. In jurul orei 23.00, nuntasii se pregateau de hora miresei, adunati pe marginea soselei.

Inainte ca ginerele si mireasa sa-si faca aparitia, un eveniment avea sa strice toata distractia. Un microbuz Peugeot Boxer, care venea dinspre Calafat, a intrat cu viteza in grupul de pe marginea soselei. Intr-o clipa, noua oameni au fost tiriti sub rotile vehiculului. La fel de repede cum aparuse, microbuzul a disparut in noapte. Oamenii nu au mai apucat decit sa memoreze numarul de inmatriculare al vehicului si sa cheme Salvarea.

Noua oameni au ajuns la spital

Cei noua raniti au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova. Trei dintre ei au ramas spitalizati. Aurelian Totora, de 17 ani, a fost internat in Clinica de chirurgie II, cu diagnosticul de traumatism abdominal inchis, traumatism cot drept si mina dreapta. Tinarul sustine ca microbuzul a trecut de doua ori peste el. „Eram la nunta, invitat din partea mirelui. Stateam pe strada cu mai multi oameni la poarta cind a venit masina si ne-a lovit, apoi a trecut peste mine. Soferul a oprit, a demarat si a trecut din nou peste mine, de data asta, cu roata peste abdomen. Un unchi a venit si m-a ajutat sa ma ridic de jos. Ma simteam slabit si pentru citeva minute nu am mai vazut nimic“, a declarat Totora, care se afla acum in afara oricarui pericol. Mioara Lungu, de 32 de ani, se afla in grupul de oameni loviti de microbuz, impreuna cu fetita ei de opt ani, Mirela Daniela, si mai multi vecini: „Stateam pe marginea strazii, asa cum se sta, la miri la poarta, cind a venit o masina si ne-a lovit pe mine si pe fata mea. Cind mi-am revenit, fetita mea era intinsa pe jos, lovita la fata, asta e tot ce imi mai amintesc“. Fetita de opt ani a scapat doar cu leziuni usoare. Mama ei se afla acum pe un pat de spital din Clinica de neurochirurgie, unde a fost internata cu traumatism cranio-cerebral. In grupul de oameni loviti de microbuz se afla si Sevastita Nicolita, de 24 de ani. Femeia, internata acum in spital cu fractura de femur, se afla impreuna cu sotul la poarta mirilor cind a fost lovita de microbuz. „Eu eram mai spre mijlocul grupului si am fost lovita, dar am reusit sa ma agat de bara masinii. M-a tirit asa citiva metri, apoi a oprit brusc. Eu am cazut sub masina. Alta femeie care fusese lovita la rindul ei a fost aruncata pe parbriz, apoi a cazut si ea. Cind a vazut ca sintem cazuti la pamint, soferul a mai trecut o data cu roata peste noi. Sotul meu a fost si el lovit la umar si aruncat intr-o parte“, sustine Sevastita.

Toti ranitii aflati in spital au sustinut ca soferul microbuzului ar fi trecut intentionat peste ei. Aurel Totora ar fi aflat si motivul care l-a indemnat pe sofer sa faca acest lucru: „Am auzit ca l-a lasat nevasta. Stiind ca femeia e la o nunta in Galicea, s-a dus cu masina dupa ea si a vrut sa se razbune, crezind ca s-ar afla in grupul de nuntasi de la poarta“.

Victime colaterale

Dupa accident, soferul autoutilitarei Peugeot Boxer a disparut cu tot cu masina. Politistii au reusit sa-l identifice si, in jurul orei 5.00, autorul accidentului a fost ridicat de acasa. Este vorba de Cornel Rada, de 51 de ani, din Calafat.

Fara sa stie ca politia reusise sa-l prinda pe autorul accidentului, mai multi locuitori din comuna Galicea Mare au vrut sa-si faca singuri dreptate.

Trei persoane care calatoreau spre Craiova cu un microbuz, au fost date jos din masina si snopite in bataie pe raza localitatii amintite. Agresatii sint Petre Litra, de 54 de ani, din Poiana Mare, Vasilica Litra, de 30 de ani, din Craiova, si Daniel Segarceanu, de 29 de ani, din Poiana Mare, acesta din urma angajat al Sectiei de sterilizare a Spitalului de Urgenta Craiova. Ei au fost transportati pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Craiova. „Din declaratiile victimelor, am inteles ca ar fi fost confundate, din cauza masinii in care se aflau, cu cei care au provocat accidentul petrecut, cu citeva ore inainte, in aceeasi localitate. Printre ei se afla si un angajat al spitalului nostru care a fost cel mai grav ranit, suferind o fractura de piramida nazala“, a declarat Andrei Pana, director de ingrijiri al Spitalului de Urgenta Craiova.

Vatamare corporala si fuga de la locul accidentului

Soferul autoutilitarei implicate in accident, Cornel Rada, de 51 de ani, a recunoscut ca era la volanul masinii, insa sustine ca a pierdut pur si simplu controlul volanului. Deocamdata, varianta lui Rada este sustinuta si de oamenii legii, care spun ca barbatul fusese platit sa transporte pina la Galicea Mare un grup de concitadini. Potrivit comisarului-sef Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere doljene, autorul accidentului nu ar fi avut motive sa-i loveasca intentionat pe nuntasi: „Unul dintre cei aflati in masina condusa de Rada fusese parasit de nevasta. A aflat ca femeia este la nunta in Galicea Mare si a venit sa vorbeasca cu ea, sa o convinga sa se intoarca. A vorbit o data cu ea, a plecat pina undeva in comuna cu treburi, impreuna cu insotitorii sai, apoi, cind s-a intors sa mai vorbeasca o data cu ea, au intrat cu masina in multimea de la nunta“.

Cornel Rada este cercetat de politie pentru vatamare corporala din culpa si fuga de la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS