14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul Transporturilor a retras din circulatie 300 de vagoane cu osii fabricate la Bals

Ministerul Transporturilor a retras din circulatie 300 de vagoane cu osii fabricate la Bals

Traficul pe cel de-al doilea fir, prin Gugesti, va fi reluat miercuri sau joi

Ministerul Transporturilor a retras ieri din circulatie 300 de vagoane ce aveau osii si boghiuri fabricate la Bals. Astfel, intreaga sarja de vagoane din care au facut parte si cele implicate in accidentul de circulatie de duminica dimineata, din comuna vrinceana Gugesti, au fost scoase din uz, a declarat, Traian Panait, ministru secretar de stat.

„Am luat aceasta decizie pentru a evita alte incidente neplacute, precum cel de la Gugesti. Dupa terminarea anchetei, Ministerul Transporturilor va da in judecata Fabrica de Osii si Boghiuri Bals, pentru recuperarea pagubei. La Bals, este singura fabrica din tara care produce osii si boghiuri si tot ea se ocupa si de verificarea vagoanelor. Precizez ca respectivul vagon era aproape nou, iar ultima verificare fusese efectuata in urma cu doar zece zile“, a spus Traian Panait.

Intrebat care e valoarea totala a pagubelor inregistrate de SNCFR de pe urma accidentului de duminica, ministrul secretar de stat a declarat: „Deocamdata, valoarea pagubei nu o putem estima, deoarece ancheta e in curs. Urmeaza sa stabilim cit combustibil a fost ars, cit a fost recuperat, care e valoarea facturii, ce se mai poate recupera din vagoanele arse etc. Toate documentele transportului se afla la procurori, care desfasoara, separat, o alta ancheta“.

Duminica seara, echipele de interventie ale SNCFR care au actionat la Gugesti au reusit sa repuna in functiune traficul pe un fir, iar miercuri sau joi traficul urmeaza sa intre in normal, au spus reprezentantii Ministerului Transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS