22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO femeie a fost omorita pe trecerea de pietoni

O femeie a fost omorita pe trecerea de pietoni

Paraschiva Dumitrache, de 57 de ani, din Slatina, a fost lovita pe trecerea de pietoni din fata Prefecturii Olt. Soferul Volkswagenului, cu numar de inmatriculare OT-07- CGM, Daniel Grigore, de 20 de ani, circula cu viteza si nu a putut sa o evite pe femeie. Martorii spun ca vinovat este soferul. La locul accidentului se strinsese lumea puhoi. Ambulanta care a transportat-o pe accidentata la spital se afla intimplator in zona, avind cursa la Brincoveni. „E ranita grav, sansele de supravietuire ale femeii sint reduse“, a declarat medicul de garda, Ecaterina Buzau.

„Doamna era pe trecere“

Daniela Vaduva, unul din martorii oculari, spune ca se afla in scuarul din fata prefecturii. „Doamna era pe trecere. Am vazut inainte ca masina nu mai putea sa o evite, avea viteza mare. A lovit-o si a aruncat-o, apoi a cazut in strada“. La locul accidentului au fost circa 50 de persoane. Unii povesteau cum au vazut ca femeia a fost lovita si aruncata zece metri, altii ne aratau papucul femeii ramas in strada. Pe asfalt erau urme proaspete de singe, bucati din parbrizul masinii. Cei prezenti la fata locului sustin ca vinovat a fost soferul. „Nu merita iertat, ca la viteza pe care o avea chiar nu mai putea s-o evite. Se zvoneste ca scapa, fiindca tatal sau este bine pus“, a spus Maria Neacsu, una dintre martorele accidentului. Masina lui Daniel Grigore avea parbrizul spart.

Femeia a mai trait doua ore dupa accident

Transportata la spital medicii au spus ca are sanse minime supravietuire. In timp ce doctorii si asistentii de la Urgente incercau stabilizarea accidentatei, politistul care se ocupa de accident a stabilit ca victima se numeste Paraschiva Dumitrache, dupa un talon de concurs gasit in geanta femeii. Au mai fost gasite un ceas, 250.000 de lei, o factura, insa nici un act de identitate. Diagnosticul a fost de politraumatism, coma de gradul II, traumatism cranio-cerebral acut deschis, multiple fracturi ale membrelor inferioare, fractura a antebratului sting, traumatism toracic, soc traumatic. Desi medicii au incercat tot ce e omeneste posibil, femeia nu a putut fi redresata, decedind la numai doua ore de la producerea accidentului.

Femeia ar fi trebuit sa mearga peste doua saptamini la botezul nepotului. Din nefericire, fiica Paraschivei si ginerele acesteia, preot in Potcoava, va trebui mai intii sa organizeze inmormintarea mamei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS