16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean s-a urcat pe un stilp si a amenintat ca se arunca

Un gorjean s-a urcat pe un stilp si a amenintat ca se arunca

• Casa lui Ion Ungureanu a ajuns in proprietatea unui fost colonel de politie din IJP Gorj • Protestatarul sustine ca locuinta ii apartine, spunind ca detine un act cu clauza de intretinere, prin care parintii i-au lasat casa

Ion Ungureanu, de 49 de ani, din Tirgu Jiu, s-a urcat ieri pe un stilp situat in curtea TRANSELECTRICA din cartierul Debarcader si a amenintat ca se arunca in gol, daca nu i se rezolva problemele. Barbatul a apelat la acest gest extrem, pentru a atrage atentia autoritatilor locale pe care le acuza ca au tratat cu indiferenta si rea-vointa cazul sau.

In prezent, barbatul risca sa fie evacuat din propria locuinta, o parte din casa acestuia fiind vinduta de fratii lui Ion Ungureanu fostului colonel de politie Marcel Ordean, vecin cu protestatarul. Fratii lui Ion Ungureanu au solicitat in instanta dreptul lor de mostenitori ai casei, pe care ulterior au vindut-o, fiind certati cu Ion Ungureanu. Acesta sustine insa ca a facut un contract cu clauza de intretinere cu parintii sai, care i-au lasat casa. Din momentul in care Ordean a devenit proprietarul casei, au inceput si necazurile pentru Ion Ungureanu. Barbatul a fost amendat cu 100 de milioane de lei, pentru ca ar fi demolat un gard care il despartea de vecinul sau. Nevrind sa paraseasca locuinta, care intre timp a trecut-o pe numele fetei sale, Elena Ana Maria, Ungureanu a declarat razboi tuturor celor care l-au neindreptatit.

„Nu ma dau jos!“

In jurul orei 10.00, Ion Ungureanu, care este somer, a plecat de acasa de la locuinta situata in strada Luncilor si a mers la sediul TRANSELECTRICA. Aici a sarit gardul si, profitind de neatentia oamenilor care asigurau paza unitatii, s-a urcat pe un stilp de 60 de metri. Omul a inceput sa isi verse oful din virful stilpului, care este folosit de paznici pentru supravegherea zonei. Imediat, locatarii de la casele din apropiere au chemat ambulanta si politia, la fata locului sosind si o masina de pompieri. Ion Ungureanu le-a solicitat politistilor si medicului Calin Neamt, din cadrul Serviciului de Ambulanta Gorj, ca vrea sa discute cu prim-procurorul Emil Mota, cu seful Politiei Gor si cu primarul din Tirgu Jiu. La sediul TRANSELECTRICA au negociat cu Ion Ungureanu, adjunctul comandantului Politiei Municipale, Salvador Caragea, si viceprimarul Ioan Roman Barbuti, un reprezentant al Directiei de Sanatate Publica, iar prin telefon prim-procurorul Mota. „Nu ma dau jos! Cei de la primarie m-au amenintat din 2002. Am primit o adresa de la SANEPID sa imi stramut un cotet de porci care ar fi fost pe terenul lui Ordean. Vreau sa se analizeze toate documentele si sa se faca dreptate. Eu am act de intretinere cu parintii. Pe ce baza au vindut casa si s-a dat rezolutia de la primarie? Cum e posibil sa se faca toate porcariile astea?“, le-a strigat politistilor Ion Ungureanu. Pina in jurul orei 15.00, Ion Ungureanu nu coborise de pe stilp, asteptind sa fie data o hotarire judecatoreasca prin care sa i se faca dreptate.

Ioana Balanescu, concubina lui Ungureanu, a fost primita in audienta de prim-procurorul Emil Mota, la care a lasat o plingere. Doctorul Calin Neamt, din cadrul Ambulantei Gorj, a declarat ca starea de sanatate a barbatului va fi influentata negativ de caldura si de faptul ca nu a mincat si nu a baut apa. Echipele de negociere nu au urcat pe stilp pentru a-l cobori pe protestatar de teama ca acesta s-ar fi putut arunca. Barbatul a mai incercat cu zi inainte sa se urce pe o macara din Capitala, dar nu a reusit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS