17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinucigasul le-a cerut iertare rudelor

Sinucigasul le-a cerut iertare rudelor

Jale mare, ieri-dimineata, pe Aleea II Ungurenilor din cartierul craiovean Bordei. Localnicii se strinsesera cu mic, cu mare, la poarta familiei Dinca, auzind ca vecinul lor, Gheorghe Dinca, de 42 de ani, s-a sinucis spinzurindu-se de bolta cu vita-de-vie din fata casei parintesti.

Scrisori de dincolo de viata

Gestul lui Gheorghe Dinca i-a luat prin surprindere nu doar pe vecini, ci si pe rudele apropiate. Barbatul a fost vazut ultima oara in viata de tatal lui, cu care discutase in curte in aceeasi dimineata. Batrinul intrase apoi in casa sa se odihneasca. Pe la 10.30, a iesit din nou in ograda. S-a oprit in pragul usii si era sa cada din picioare cind si-a vazut fiul atirnind mort in streang, imbracat intr-o pereche de pantaloni de trening albastri si un tricou gri, cu papucii asezati linga scarita pe care se urca de obicei sa culeaga strugurii. Legase o funie de bolta care sustinea vita-de-vie, se suise pe scarita, isi bagase capul in lat, apoi isi daduse drumul in gol.

Chemate la fata locului de vecini, in speranta ca-i pot salva viata, cadrele medicale de la Ambulanta n-au putut decit sa constate decesul. Lucratorii Sectiei 3 Politie Craiova au inceput investigatiile in acest caz, stabilind ca a fost vorba, fara nici o indoiala, de o sinucidere. Politistii au gasit pe o masa, in casa, un caiet dictando de 48 de file, in care sinucigasul asternuse, cu pixul, citeva rinduri pentru fiecare dintre membrii familiei, sotie si copii. In fapt, era vorba nu de o scrisoare de adio, ci iertare, in care Gheorghe Dinca isi cerea scuze pentru gestul sau fata de rudele apropiate. Ii ruga pe cei ramasi in viata sa-l ierte pentru ca si-a pus capat zilelor, spunindu-le ca „nu mai poate“, fara a explica insa motivele sinuciderii.

In urma lui, barbatul a lasat un tata bolnav, doi copii si o sotie gravida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS