25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO sectie de politie se muta in caminul de baieti al Colegiului Economic „Gheorghe Chitu“

O sectie de politie se muta in caminul de baieti al Colegiului Economic „Gheorghe Chitu“

Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dolj, printr-o adresa oficiala inaintata de la inceputul lui februarie 2004 conducerii Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova, a solicitat un spatiu de cazare din caminul de baieti pentru Sectia nr. 2 de politie, camin situat in incinta celui de-al doilea local al unitatii scolare. Directorul colegiului, Anghel Petrescu, a facut toate demersurile legale pentru a satisface doleantele politiei craiovene.

Birocratia din educatie nu-si ia nici macar concediu de boala

In Consiliul de Administratie al scolii, intrunit in 18 februarie, s-a aprobat incheierea contractului de locatiune, avind ca obiect spatiile solicitate, dupa care a instiintat oficial politia ca are nevoie si de acordul comunitatii locale: „Dupa obtinerea acordului autoritatii locale urmeaza sa trimiteti la unitatea noastra reprezentantul indreptatit sa incheie contractul de locatiune pentru spatiile solicitate si in conditiile pe care le vom negocia si stabili in contract“. In ziua urmatoare, directorul Petrescu solicita conducerii ISJ Dolj, prin adresa nr. 1.469, avizul favorabil inchirierii spatiului necesar Sectiei nr. 2 de Politie Craiova cu precizarea ca „acest spatiu nu ne este necesar in prezent pentru procesul instructiv-educativ“. O birocratie inutila care amplifica nesolutionarea unor probleme.

Inspectoratul scolar a dat aviz favorabil, dar nu l-a trimis si la minister

Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, a dat aviz favorabil pe care l-a trimis la CNE „Gheorghe Chitu“, insa nu a trimis documentatia inclusiv la ministerul de resort. Pe 5 august, conducerea ISJ Dolj a primit o alta adresa din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, in care directorul Directiei Patrimoniu si Investitii, Mariana Neagu, solicita punctul de vedere al inspectorului scolar general, adica si avizul acestuia. De ce? Intrucit directorul Petrescu, in 4 iulie 2004, a trimis un document Ministerului Educatiei prin care solicita „aprobarea schimbarii destinatiei spatiului din imobilul camin de baieti al Colegiului Economic «Gheorghe Chitu», situat in cartierul 1 Mai, strada Dr. Dimitrie Gerata, nr. 22 Craiova, din spatiu de cazare in spatiu cu destinatia Sectia nr. 2 Politie Craiova“. Pentru a nu exista dubii, la documentul trimis, directorul Petrescu a anexat si Hotarirea nr. 103/31 martie, a Consiliului Local Craiova, precum si schita spatiului solicitat pentru inchiriere. Aceleasi documente n-au cum lipsi nici de la ISJ Dolj, numai ca inspectorul general Busoi este in concediu de odihna si nu a putut raspunde cu promptitudine Ministerului Educatiei.

De mai multi ani, caminul de baieti nu are solicitanti

Directorul colegiului afirma ca, in realitate, spatiul solicitat de politie nu mai este folosit pentru cazare de multi ani din lipsa de solicitanti. De asemenea, acesta a informat conducerea ministerului ca, in urma acordului dat de ISJ Dolj, Consiliul Local Craiova, prin Hotarirea nr.103, „a aprobat inchirierea fara licitatie publica a spatiului mentionat sub rezerva obtinerii avizului de schimbare a destinatiei spatiului din partea conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii“

Proxenetii vor „divorta“ de tentatiile pentru localul 2 al colegiului „Gheorghe Chitu“

In prezent, din caminul de baieti, aproximativ o treime din spatiu este inchiriat pe baza de contract gardienilor publici. Taraganarea continua, iar problema va fi solutionata, probabil, dupa revenirea lui Busoi din concediul de odihna. Daca Sectia nr. 2 Politie Craiova se muta in incinta colegiului, cu siguranta ca proxenetii vor evita total acea scoala situata intr-o zona vulnerabila si „pestrita“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS