17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChirurgul Ploscaru nu mai are voie sa practice medicina sase luni

Chirurgul Ploscaru nu mai are voie sa practice medicina sase luni

Chirurgul Constantin Ploscaru din Rimnicu Vilcea si-a pierdut dreptul de a mai practica medicina pentru sase luni. Decizia a fost luata de Colegiul Medicilor din Romania, in urma unei anchete care a durat mai bine de opt luni de la depunerea plingerii de catre familia Dragutu.

In noiembrie 2003, in urma unui accident in gospodarie, la Spitalul de Urgenta din Rimnicu Vilcea a fost adus Raul Daniel Dragutu, de 20 de ani, cu diagnosticul politraumatism, traumatism toraco-abdominal, soc hipovolemic, fracturi costale, emifizem subucutanat. Potrivit foii de observatie, pacientul a fost internat la ora 13.50, radiografia s-a efectuat la 14.30, iar medicul de garda, dr. Constantin Ploscaru, a citit rezultatul abia la 16.30. Doua ore mai tirziu, medicul a decis ca bolnavul sa fie transferat in Sectia de chirurgie-toracica a Spitalului de Urgenta Craiova. Ambulanta a iesit pe poarta Spitalului din Rimnicu Vilcea la ora 19.00, iar la ora 19.05, Raul Daniel Dragutu a decedat.

Comisia Superioara de Disciplina din cadrul Colegiului Medicilor din Romania l-a gasit vinovat pe dr. Constantin Ploscaru de „neacoradrea asistentei medicale de urgenta“. In urma autopsiei, s-a constatat ca bolnavul avea multiple fracturi costale bilaterale si in cavitatea pleurala dreapta s-au gasit peste 2.000 ml de singe. Moartea a survenit din cauza unui hemopneumotorax masiv hemitorace drept consecutiv unui traumatism hemitorace forte cu fracturi costale bilaterale si ruptura bronhopulmonara.

„Dr. Ploscaru trebuia sa execute o decompresie imediata de drenaj toracic, ceea ce ar fi dus la salvarea pacientului“, sustine medicul legist Florian Ghita.

Dr. Ploscrau este al doilea medic din judetul Vilcea caruia, in mai putin de un an, Colegiul Medicilor din Romania i-a ridicat dreptul de libera practica. Dr. Mirea Ene, medic ORL-ist, a fost sanctionat tot pentru sase luni pentru neacordarea asistentei medicale de urgenta. In prezent, pe masa Colegiului Medicilor din Romania se afla in cercetare cazul dr. George Brinzan, cel care a operat-o pe Luiza Ciurezeanu de chist ovarian. La autopsie s-a descoperit ca tinara de 20 de ani avea infectie la rinichi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS