18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrav accident feroviar la Strejesti - Olt

Grav accident feroviar la Strejesti – Olt

• Circulatia a fost intrerupta noua ore • Pagube de zeci de miliarde

Un accident feroviar a avut loc joi seara, in jurul orei 19.25, in apropierea Garii Strejesti – Olt. Citeva vagoane ale trenului marfar 25203, care se afla descompus pe linia 3, au fost lovite de trenul 22018. Locomotiva trenului local si un vagon incarcat cu lemne se aflau pe linia 1, urmind a fi manevrate si introduse pentru descarcare pe linia 5. In compunerea trenului marfar 25203 se regaseau 21 de vagoane, dintre care sase incarcate cu lemne, iar in compunerea trenului 22018 – 29 de vagoane goale.

Accidentul s-a produs din cauza unei erori umane, dar se pare ca a existat si o defectiune tehnica. Trenul 22018 avea comanda de trecere pe linia 2 directa. Din cauza efectuarii parcursului eronat de catre acarul de serviciu, Daniel Drumea, trenul a fost directionat pe linia 3, ocupata de trenul de marfa 25203. In urma impactului, locomotiva trenului 22018 a deraiat si a fost distrusa aproape complet, fiind avariate 12 vagoane, precum si alte sase ale marfarului 25203.

Cei doi mecanici aflati in locomotiva – Petre Brinaru si Nicolae Stan – au reusit sa se salveze sarind, nu inainte de a executa manevra de frinare. Desi evaluarea pagubelor nu s-a incheiat, acestea se ridica la citeva zeci de miliarde.

La fata locului a sosit seful IJP Olt, Florian Baicea, si mai-marii judetului. Ieri in jurul prinzului, si-a facut aparitia si ministrul transporturilor, Miron Mitrea.

Imediat dupa impact s-a luat masura intreruperii circulatiei, pina la eliberarea liniilor. Desi degajarea liniilor afectate nu s-a realizat in totalitate, ieri dimineata, in jurul orei 4.10, circulatia a fost redeschisa pe linia 1. O macara de dimensiuni impresionante a sosit ieri-dimineata, iar cei care coordoneaza operatiunile de curatare a zonei mai asteptau alta mai mica. Prioritatea era de a se degaja si linia 2, linia 3 fiind avariata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS