22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Paunescu e iritat ca presa nu a scris de medicul Carmen Paunescu, ci de „sotia senatorului“

Adrian Paunescu e iritat ca presa nu a scris de medicul Carmen Paunescu, ci de „sotia senatorului“

Senatorul Adrian Paunescu a sustinut ieri o conferinta de presa prin care a dorit sa raspunda intrebarilor legate de tragicul accident in care a fost implicata sotia sa si in urma caruia au murit trei persoane. „Am simtit nevoia ca, in ciuda starii destul de precare a sanatatii in care ma gasesc dupa aceste nenorociri, sa organizez aceasta intilnire in speranta ca o serie de lucruri se vor modifica“, a declarat senatorul. Acesta a precizat ca este nedreapta incercarea unora de a-l considera responsabil de fapte asupra carora nu a avut nici o putere, dar pe care le resimte „dureros“. Adrian Paunescu a explicat motivul pentru care nu si-a vizitat sotia si fiica in perioada in care acestea au fost internate in Spitalul din Craiova, spunind ca, in momentul in care a aflat despre accident, starea sanatatii sale s-a agravat, astfel ca nu a putut sa iasa din casa pina ieri. De asemenea, el a precizat ca nu a luat imediat legatura telefonic cu sotia si fiica sa, dar s-a interesat de starea in care se aflau cele doua. Adrian Paunescu a afirmat ca sotia sa, Carmen, este internata intr-o clinica din Romania, iar fiica sa nu este in spital.

Senatorul a facut si citeva precizari cu privire la destinatia spre care se indreptau Carmen si Ana-Maria Paunescu, explicind ca urma sa ajunga la Craiova pentru a rezolva mai multe probleme, printre care si inminarea unor scrisori „pe care le-am semnat pentru ministri si institutii la care oamenii faceau apel prin mine“. Adrian Paunescu a negat vehement zvonurile potrivit carora sotia sa ar mai fi fost implicata in alte doua accidente: „Imi dau cuvintul de onoare ca nu stiu ca sotia mea sa fi fost implicata in alte accidente. Daca stiam de aceste accidente ii interziceam sa mai conduca“. De asemenea, senatorul s-a aratat uimit de declaratiile unor martori care ar fi spus ca, in momentul producerii accidentului, la volanul masinii se afla fiica sa, Ana-Maria, de 13 ani, calificindu-le ca fiind „mizerii“. „Sa lasam ancheta obiectiva sa isi spuna cuvintul“, a adaugat acesta. Adrian Paunescu a declarat ca nu a mers niciodata cu sotia sa la volan, intrucit nu are incredere in femeile care conduc, afirmind ca el nu mai conduce de ceva vreme tocmai din motive de prudenta. „Ma simt solidar si responsabil moralmente, asa cum e normal… e vorba de o casnicie, de copilul meu“, a conchis acesta. Paunescu s-a aratat nemultumit de faptul ca mai multe publicatii au facut legaturi intre accident si cariera sa politica, explicind ca intentia acestora a fost de a crea „un halou de acuzatii absurde in jurul meu“. Paunescu s-a intrebat si de ce presa nu a scris de accidentul provocat de „medicul Carmen Paunescu“, ci de „sotia senatorului“. Paunescu a spus ca se simte „linsat“ din cauza unor „contemporani“, care doresc incheierea carierei sale politice, fapt evocat si intr-o poezie citita la conferinta de presa. „De atita linsaj, s-ar putea sa ma vada lesinind din picioare si murind“, a spus Paunescu. „Am fost pur si simplu haituit. De ce trebuia sa ma haituiti?“, a declarat senatorul. El a spus ca se prabuseste de pe picioare „de suferinta, umilinta si remuscare“. Potrivit acestuia, dupa tragicul eveniment a fost sunat atit de un lider PSD, cit si de unul din PNL, care au incercat sa-l sustina moral. Paunescu s-a aratat „extrem de miscat“ de faptul ca a fost sunat de catre senatorul Radu F. Alexandru si „lovit“ ca un poet din Craiova, Constantin Preda, pe care l-a ajutat sa se lanseze, a spus „minciuni iresponsabile“ impotriva sa. De asemenea, Paunescu a facut referiri la faptul ca accidentul in care a fost implicata familia sa a tinut pagina intii a ziarelor, fiind vorba de o sotie de senator, pe cind un alt eveniment petrecut in aceeasi zi si in acelasi judet, soldat cu patru morti, a fost trecut de presa la „fapt divers“. „Este o perioada nefericita in care se petrec astfel de evenimente indiferent de vointa mea, a lui Iorgovan, Radu F. Alexandru sau Nicolaescu“, a mai declarat senatorul.

Intrebat de ziaristi daca ii cunoaste pe cei care ancheteaza cazul, Paunescu a raspuns ca nu, precizind ca il cunoaste doar pe seful IJP Dolj, cu care nu a luat legatura: „Nu-mi fac pacatul de a cere cuiva sprijin pentru o chestiune care trebuie facuta de autoritati“. Senatorul Adrian Paunescu a dat asigurari ca, indiferent care vor fi concluziile anchetei, o va ajuta pe Silvia Burlan, minora ranita grav in urma accidentului provocat de catre sotia sa. Primul pas a fost facut la sfirsitul saptaminii trecute, cind Paunescu a oferit familiei fetei suma de 50 de milioane de lei pentru cheltuielile necesare inmormintarii celor trei victime. „Fireste ca voi face tot ce depinde de mine ca fetita, memoria acelei familii si legea sa fie satisfacute“, a adaugat senatorul. Acesta a concluzionat ca, daca familia sa s-ar fi aflat in locul familiei Burlan, ar fi dorit ca vinovatii sa fie pedepsiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS