23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDin om de afaceri prosper, prefectul de Gorj a ajuns sarac lipit

Din om de afaceri prosper, prefectul de Gorj a ajuns sarac lipit

Noul site al Prefecturii Gorj a fost prezentat ieri in cadrul conferintei de presa a prefectului Mugurel Surupaceanu. Acesta s-a laudat cu noua realizare a specialistilor sai si a precizat ca in paginile de internet ale institutiei pot fi citite si declaratiile de avere si de interese ale functionarilor publici angajati aici. Conform acestora, Prefectura Gorj are la conducere numai „cazuri sociale“, una din dovezile in acest sens fiind declaratiile de avere si interese ale prefectului Surupaceanu si ale subprefectului Marius Vlaicu Popa Eremia. De fapt, acesta din urma a si solicitat locuinta sociala, insa a renuntat, dupa ce s-a insurat si a dobindit o parte din apartamentul sotiei. Renumitul afacerist devenit prefect, Mugurel Surupaceanu, care a incasat banii publici de la Primaria Catunele si fonduri guvernamentale, in urma carora afacerile i- au prosperat, nu detine decit un apartament de 68,28 de metri patrati, a carui valoare de impozitare este de 505 milioane de lei. Ascunsa de ochii oamenilor de rind, averea prefectului de Gorj este consistenta. Pe linga firmele unde nu mai apare cu numele, mai detine si un Rover Freelander, dar si un post local de radio, unde, cu numele, nu mai figureaza ca patron. Declaratia de interese a prefectului este curata, in aceasta nefiind decit vice la PSD Gorj si presedinte a doua fundatii.

Subprefectul Marius Vlaicu s-a „imbogatit“ de pe urma nevestei

Un alt caz interesant este cel al subprefectului Marius Vlaicu Popa Eremia, care s-a vaitat in ultimii ani ca Primaria Tirgu Jiu refuza sa ii dea o locuinta sociala, desi isi depusese un dosar cu actele cerute de lege. In declaratia de avere, Marius Vlaicu a consemnat faptul ca in anul 2003 a dobindit un apartament de 55 de metri patrati, cu o valoare de impozitare de 408 milioane de lei si un sfert de casa de 12 metri patrati. Vlaicu mai detine si 100 de metri patrati de teren intravilan, cu o valoare de impozitare de 10.000 de lei. Din declaratie rezulta ca Marius Vlaicu a dobindit de doua ori apartamentul de 55 de metri patrati. Subprefectul sustine in acelasi document ca a intrat in posesia apartamentului in 2003, dar si in 2004.

„Bunurile imobile au fost dobindite ca urmare a casatoriei mele cu Baluta Teodora Cristina, care a avut loc in data de 18.04.2004. Apartamentul a fost cumparat pe 15.09.2003 prin credit ipotecar, pe 20 de ani“, mentioneaza Vlaicu in declaratia sa de avere, in care a uitat sa completeze rubrica referitoare la alte activitati care aduc venituri de peste 5.000 de euro. In declaratia de interese, Vlaicu a trecut o functie de presedinte al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor Gorj si vicepresedinte la doua cluburi sportive, intre care CS KARATE KID Petrom Ticleni. Mai bogata decit sefii sai este Lelioara Deaconu, secretarul general al prefecturii, care detine doua apartamente si obligatii in valoare de 375 de milioane de lei. Si mai bogat este Sorin Arjoca, director executiv in prefectura. Arjoca are sapte hectare de teren agricol, 2,3 hectare de padure, 0,2 hectare de teren intravilan, doua case cu o valoare totala de impozitare care depaseste 1,7 miliarde de lei, plus o Dacia din 1979.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS