20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn angajat al Serviciului de Ambulanta Gorj, prins in flagrant

Un angajat al Serviciului de Ambulanta Gorj, prins in flagrant

• Fostul sef al Directiei de Sanatate Publica Gorj, medicul Dumitru Lita, este cercetat in stare de libertate pentru fals intelectual • Acesta a stampilat fisele medicale care urma sa fie folosite la angajare, fara sa ii consulte pe solicitanti • Victor Ilie, sofer la Ambulanta, a fost arestat si este cercetat pentru trafic de influenta • Dumitru Lita nu mai este cadru medical angajat al Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, fiind pensionar si avind un cabinet medical in apropierea unitatii spitalicesti

Un flagrant organizat joi de politistii si procurorii din Tirgu Jiu s-a soldat cu arestarea unui angajat al Serviciului de Ambulanta Gorj. Victor Ilie, de 52 de ani, sofer pe ambulanta, a primit de la doua persoane suma de 500.000 de lei, in schimbul careia a obtinut mai multe vize medicale de la un cabinet privat de medicina muncii. Flagrantul a fost organizat in urma numeroaselor plingeri si sesizari primite de la mai multe persoane din Tirgu Jiu care au fost acostate de angajatul de la Ambulanta Gorj, chiar la intrarea in Spitalul Judetean.

Joi, un procuror si doi politisti au pregatit citeva bancnote de 50.000 de lei care au fost inseriate si s-au intilnit cu soferul de la Ambulanta. Dupa ce a primit suma de 500.000 de lei, care era „momeala“, si citeva fise medicale pentru angajare, Victor Ilie a intrat in cabinetul medical al lui Lita Dumitru pentru a obtine vizele necesare examenelor medicale de singe si raze.

O practica obisnuita

Fara nici o problema, medicul Lita Dumitru a pus stampilele necesare, iar soferul a iesit din cabinet si le-a inminat politistilor fisele. In acel moment, soferul a si fost arestat, in baza unei ordonante de retinere, emisa pe 24 de ore. Dovada flagrantului au fost chiar banii inseriati, despre care procurorii sustin ca soferul nu i-a oferit medicului Lita. Grav este insa ca medicul Dumitru Lita a fost in anii ’90 director al Directiei Judetene de Sanatate Publica.

„Au fost gasiti asupra soferului banii carora le fusesera notate seriile pe un proces-verbal. De la o persoana a luat 250.000 de lei si de la cealalta a luat 250.000 de lei. Soferul este cercetat pentru trafic de influenta, iar medicul care a pus stampilele pentru fals intelectual. Acesta a pus vizele fara sa ii examineze pe cei care le solicitau. Bani nu a luat. Probabil ca mai exista si alte cazuri si credem ca este vorba de o practica deja“, a declarat prim procurorul Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.

Mai multe asistente faceau si ele oferte pentru fise medicale

Interesant este ca, in timpul in care era realizat flagrantul, mai multe asistente medicale din cadrul spitalului se ofereau sa obtina vize medicale rapid si ieftin. De asemenea, angajatul Serviciului de Ambulanta este suspectat ca ar mai fi obtinut si alte vize medicale, iar interventiile sale pe linga cadrele medicale ar dura de ceva vreme, dupa cum au precizat procurorii. Jeana Prejbeanu, directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj, a precizat ca, daca angajatul Victor Ilie va fi gasit vinovat, acesta va fi dat afara. „Am aflat si noi ce s-a intimplat. Nu va pot spune ceea ce s-a petrecut acolo. Vom cere in scris date de la politie si de la Parchet si vom lua masurile care se impun. Daca este vinovat, soferului i se va desface contractul de munca. In acea zi a efectuat o cursa cu pacienti pe care i-a adus la spital pentru niste examene. Mai mult nu stiu. Eu, personal, nu sint de acord cu aceste examene medicale sumare. Pot aparea cazuri cind oameni ar putea primi arme, in baza unor examene medicale necorespunzatoare. Se poate intimpla orice“, a spus Jeana Prejbeanu. De precizat ca Victor Ilie lucra ca sofer la Ambulanta de peste 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS